Του Παναγιώτη Μπούσιου από το astinomiko.gr

Έχουν «σηκώσει» χειρόφρενο πολλές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει κρίσεων. «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα» βέβαια που λέει και η λαϊκή παροιμία.

Δεκάδες αξιωματικοί που βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της επετηρίδας, αποφεύγουν και να… αναπνεύσουν μπροστά στον κίνδυνο να γίνει κάποιο λάθος ή κάποια άστοχη ενέργεια. Το κλίμα έχει επιβαρυνθεί, ούτως ή άλλως, και με την «εποχή κορωνοϊού» που έχει απορροφήσει όλη την «επιχειρησιακή ενέργεια» των υπηρεσιών. Αποτέλεσμα, πολλές υπηρεσίες να λειτουργούν στο ρελαντί και όλοι να αναρωτιούνται «πότε θα ξεκινήσουν οι κρίσεις;».

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη αναμονή δεν αφορά μόνο τους χαμηλόβαθμους αλλά και πολλούς υψηλόβαθμους, οι οποίοι λόγω της θέσης τους, είναι αυτοί που δίνουν τον «βηματισμό». Υποτίθεται βέβαια ότι όλοι συμφωνούν στο γεγονός ότι «πρέπει να τελειώνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι κρίσεις καθώς κάνει κακό η αναμονή». Ωραία… αυτά στα λόγια γιατί στην πράξη, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αναμονή, διεργασίες και ξανά… αναμονή… Άλλωστε… υπάρχει άνεση χρόνου…

Δυο μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα της αρρυθμίας.

Η Ελληνική κοινωνία συγκλονίστηκε από την υπόθεση με το μαχαίρωμα μεταξύ ανήλικων στην περιοχή της Αργυρούπολης πριν από λίγες μέρες. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν και συνέλαβαν τρία άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Στην κυριακάτικη Real news ρεπορτάζ αναφέρει ότι «ταυτοποιήθηκαν και άλλοι ανήλικοι για την συγκεκριμένη υπόθεση». Πότε; Το προηγούμενο σαββατοκύριακο με την ελληνική αστυνομία να τηρεί «σιγή ιχθύος» και να μην ανακοινώνει το παραμικρό, λες και δεν συγκαταλέγεται στις επιτυχίες της το γεγονός ότι μια ολόκληρη γειτονιά ησύχασε από μια ομάδα νταήδων.

Από χθες, ημέρα Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στην Αττική επιβλήθηκε σκληρό lockdown με το προσωπικό της αστυνομίας να είναι στο δρόμο για την τήρηση των μέτρων. Δεν θα ήταν λοιπόν λογικό, την επόμενη μέρα να ανακοινώσει ότι «μετά τις 6 το απόγευμα έγιναν «τόσοι έλεγχοι και επιβλήθηκαν ανάλογα πρόστιμα» στους παραβάτες στο Λεκανοπέδιο;». Για να γνωρίζουν όλοι αν υπήρξε συμμόρφωση ή όχι του κόσμου. Μάταια… Αποτέλεσμα, οι δημοσιογράφοι να προσπαθούν να μάθουν… δια της πλαγίας οδού και μέσω προσωπικών επαφών λες και πρόκειται για μυστικό του κράτους ή για κάποιο νούμερο που προκύπτει μέσω… αλγόριθμου. Αλλά είπαμε… Κρίσεις και «κρίση».



ΠΗΓΗ