Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι ο 30χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη στους Κήπους Έβρου, σχετίζεται με το αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά η απόπειρα του να εγκαταλείψει την χώρα λίγες ημέρες μετά την άγρια δολοφονία κίνησε αρκετές υποψίες. Για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής του ο 30χρονος θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα όπου θα εξεταστεί από τους αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που θα κρίνουν αν η ύποπτη κίνηση του ήταν τυχαίο γεγονός ή κρύβει ενδεχομένως κάτι μεγαλύτερο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με τις αρχές να αναμένουν αποτελέσματα από τις αναλύσεις DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.. Στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αισιοδοξούν πως είναι κοντά στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των τριών δραστών. Παράλληλα οι αστυνομικοί εξετάζουν καθημερινά την λίστα που έχει σχηματιστεί με τουλάχιστον 80 αντίστοιχες βίαιες ληστρικές επιδρομές προηγούμενων μηνών και ετών για να διαπιστωθεί εάν σε κάποιες από αυτές υπάρχουν κοινά μοτίβα με τον τρόπο δράσης των τριών ληστών στα Γλυκά Νερά.

Ο 30χρονος Γεωργιανός επιχείρησε να εγκαταλείψει την χώρα με το αυτοκίνητο του μέσω Έβρου. Κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στον συνοριακό σταθμό διέλευσης των Κήπων, οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο άνδρας έφερε πλαστά έγγραφα και τον συνέλαβαν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε μάλιστα η εμπλοκή του σε βίαιη ληστεία στο Πικέρμι στις 7 Μαρτίου. Τότε πέντε κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στις 05:00 τα ξημερώματα σε σπίτι στην οδό Θεσσαλών, όπου έμενε ένας 93χρονος μαζί με την οικιακή βοηθό του. Οι δράστες είχαν δέσει τα δυο θύματα, ενώ είχαν ασκήσει σωματική βία στον ηλικιωμένο άνδρα που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα για να τους αποκαλύψει που έκρυβε τα χρήματα. Οι πέντε κακοποιοί κατάφεραν να αποσπάσουν 400 ευρώ και κοσμήματα. Πριν εξαφανιστούν μάλιστα είχαν πετάξει τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων στην λεκάνη της τουαλέτας για να μην μπορέσουν να ειδοποιήσουν έγκαιρα τις αρχές.

Συνεχίζονται οι έρευνες σε εντατικό ρυθμό

Το κλιμάκιο των τουλάχιστον 20 αστυνομικών που ερευνούν την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν εκτιμά ότι οι δράστες είναι πιθανότατα μέλη εγκληματικών ομάδων Αλβανών-Ρομά και Γεωργιανής Μαφίας, τύπου VOR V ZAKONE. Με βάση αυτή την εκτίμηση οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν φακέλους τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων που την τελευταία 5ετία έχουν δράσει με παρόμοιο τρόπο και ιδιαίτερη απαξία της ανθρώπινης ζωής. Παράλληλα και τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που πραγματοποίησαν εξερεύνηση …αντιτρομοκρατικού τύπου στο χώρο της δολοφονίας, συγκρίνουν τα ευρήματα που έχουν συγκεντρώσει με “ορφανά” δείγματα DNA και αποτυπώματα, που έχουν συλλέξει από χώρους βίαιων ληστρικών επιδρομών και δολοφονιών.

Τρίχες του “κοντού” δολοφόνου με την… μπαλακλάβα, επιχειρούν να αναδείξουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προβαίνοντας στις αναλύσεις τέτοιων ευρημάτων με μιτοχονδριακές αναλύσεις. Από την εξερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος της 20χρονης Καρολίνας, εντοπίστηκαν τρίχες με… ρίζες, οι οποίες εξετάζεται αν ανήκουν στο ζευγάρι ή σε “ξένο” άτομο, που σε μεγάλο ποσοστό θα ανήκουν στον δολοφόνο. Παρόμοια ευρήματα αλλά με λανθάνοντα, προς το παρόν, αποτελέσματα, προκύπτουν από σωματικές εκκρίσεις (ιδρώτα), η συλλογή των οποίων έγινε από τα χέρια, τα νύχια και το σώμα της άτυχης κοπέλας. Στο εργαστήριο DNA, γίνονται οι μοριακές αναλύσεις των ευρημάτων που συνέλεξαν τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων και γίνεται ο διαχωρισμός του γενετικού υλικού από τα πειστήρια με φυσικό τρόπο αλλά και ρομποτικό…

Οι περιγραφές του 33χρονου πιλότου για τους δράστες και κυρίως για τον “κοντό” δολοφόνο της 20χρονης γυναίκας, βοηθούν τις έρευνες, καθώς κατά την διάρκεια της ακινητοποίησης της, κατέβηκε η μπαλακλάβα που φορούσε, με τα χαρακτηριστικά τους να προσομοιάζουν με αρκετούς σεσημασμένους.

Παράλληλα σαρώνουν την περιοχή για τον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας, επιχειρώντας να εντοπίσουν “παρείσακτους” στον χώρο και ύποπτα οχήματα. Επίσης αναμένουν τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και την σάρωση των επικοινωνιών στην περιοχή το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Εκτιμούν ότι οι δράστες στην προσέγγιση και διαφυγή τους αλλά και στις επικοινωνίες του ήταν απρόσεκτοι, καθώς δεν φαίνεται να είχαν σχεδιάσει την δολοφονία της 20χρονης αλλά προέκυψε αβίαστα από το εγκληματικό προφίλ τους. Δεν αποκλείεται να έχουν ενεργοποιήσει κεραίες εκπομπής σήματος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, κάτι που μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

thetoc.gr



ΠΗΓΗ