Με ιδιωτικό όπλο πυροβολήθηκε ο 25χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα στο σπίτι όπου διέμενε με τον -επίσης αστυνομικό- αδερφό του στον Πειραιά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δύο αδέλφια υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά. Μάλιστα, ύστερα από προτροπή της υπηρεσίας τους, είχαν αποφασίσει να μετατεθούν από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην ομάδα «Δράση», στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αλλαγών που προωθεί το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ολοκληρώσει την ταχύρυθμη εκπαίδευσή τους για την ένταξή τους στη «Δράση» και είχαν πάρει φύλλο πορείας, μόλις λίγα 24ωρα πριν το τραγικό συμβάν.

Τα δύο αδέλφια είχαν αποφασίσει να φύγουν μαζί από τη ΔΙ.ΑΣ. και να συνυπηρετήσουν στη «Δράση». Ήταν αγαπημένα και ήθελαν να είναι στην ίδια υπηρεσία.

Το ένα από τα αδέρφια και συγκεκριμένα ο μικρότερος αδερφός, ηλικίας 21 ετών, είχε αγοράσει πριν από λίγες ημέρες ένα ιδιωτικό όπλο. Το βράδυ του Σαββάτου το περιεργαζόταν, παρουσία του μεγάλου του αδερφού. Δυστυχώς δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει τις σφαίρες, πριν αρχίσει να το περιεργάζεται.

Κάποια στιγμή το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι τον 25χρονο αδερφό του. Τα δύο αδέρφια προσελήφθησαν στην ΕΛ.ΑΣ. κατά τις τελευταίες προσλήψεις ειδικών φρουρών. Όπως λένε πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., ήταν το όνειρό τους να συνυπηρετήσουν στην Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έρευνα στο σπίτι των συναδέλφων τους, ενώ το ιδιωτικό όπλο κατασχέθηκε. Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία.

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου ΚαλαφάτηΠΗΓΗ