Στα… σκαριά είναι ο νέος Κώδικας Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπαλλήλων και στα πλαίσια της διαβούλευσης, επιτροπή από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του σχετικού νομοθετήματος.

Στα πλαίσια της διαβούλευσης για τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπαλλήλων, η ορισθείσα από το Διοικητικό Συμβούλιο επιτροπή αποτελούμενη εκ των Συμβούλων Βενιαμίν Μπατή και Σωτήριου Διαμαντόπουλου συναντήθηκε υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να εισηγηθεί και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις οι οποίες στη συνέχεια θα κατατεθούν στον κ. Τσιάρα.

Κατά τη συνάντηση, ωστόσο, τέθηκε από την επιτροπή του ΔΣΑ και το μείζον ζήτημα που αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων εν μέσω κορονοϊού, όπου μεταξύ άλλων περιγράφηκε η κατάσταση που επικρατεί σε εκείνα, ειδικά της πρωτεύουσας, τον καιρό της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι, ο ΔΣΑ έχει ζητήσει να επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια μετά την 7η Ιανουαρίου 2021 και να μην ισχύσουν οι προβλέψεις για δικαστικό lockdown έως τα τέλη Μαρτίου. Κυρίαρχο ζήτημα κατά τη συνάντηση υπήρξε και η νέα ψηφιακή εποχή στην οποία εισέρχεται η ελληνική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ