Τα ακριτικά νησιά επισκέφθηκε η ΠΟΣΥΦΥ για να βρεθεί δίπλα στους ακρίτες, νέους συνοριακούς φύλακες που έχουν τοποθετηθεί εκεί και θα υπηρετήσουν την συνοριακή φύλαξη ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Συνοριοφυλάκων βρέθηκαν στη Σύμη και στην Κάλυμνο και συναντήθηκαν με όλους τους νέους ακρίτες που ήδη τοποθετήθηκαν εκεί και διανύουν την πρακτική τους εκπαίδευση.

Δέσμευση της Ομοσπονδίας ήδη από την πρώτη επαφή με τους νέους συνοριοφύλακες από την Σχολή της Κομοτηνής τους προηγούμενους μήνες, ήταν ότι θα βρεθεί σε κάθε σημείο, ακόμη και στον τελευταίο Ακρίτα.

Συναντηθήκαμε με όλους τους συναδέλφους και προσπαθήσαμε να δώσουμε απαντήσεις σε κάθε ανησυχία και σε κάθε ζήτημα που τους απασχολεί.

Δεν είναι λίγες οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί, καθώς η συνοριακή φύλαξη στη νησιωτική χώρα σήμερα αρχίζει να δημιουργείται με τους πρώτους συνοριοφύλακες να τοποθετούνται αυτό το διάστημα στις οργανικές τους θέσεις.

Εκτός των επαφών με τους συναδέλφους, οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΥΦΥ βρέθηκαν και με τους αντίστοιχους Διοικητές των Υπηρεσιών αυτών που ήδη ενισχύονται και αναβαθμίζονται με την επιπρόσθετη τοποθέτηση των νέων συνοριοφυλάκων.ΠΗΓΗ