Είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ως κλάδος τον στρουθοκαμιλισμό της πολιτικής ηγεσίας μας, που συνεχίζει την λογική των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα.

 

Ήταν κοινά αποδεκτή η αναγκαία απαίτηση για ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό του κλάδου μας, ειδικότερα μετά από την τραγική μνημονιακή δεκαετία που πέρασε και άφησε το ασφυκτικό αποτύπωμά της.

 

Ενώ τα μνημόνια υποτίθεται ότι έληξαν, το πλαφόν 1/5 του μνημονιακού νόμου για τις προσλήψεις μάλλον διατηρείται “αλά καρτ” και συγκεκριμένα για το θεσμό των Πανελλαδικών μόνο.

 

Προσλήψεις βέβαια έγιναν, με “fast track” διαδικασίες, τον προηγούμενο ομολογουμένως δύσκολο χρόνο, όμως είχαν συνοδευτεί και από υποσχέσεις που καθησύχαζαν πως όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα γίνει γενναία αύξηση των εισακτέων στις σχολές της Αστυνομίας μέσω του θεσμού των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

Οι ελπίδες όμως αποδείχτηκαν φρούδες.

 

Ο αριθμός εισακτέων στις σχολές τις Αστυνομίας μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων κατόπιν της έκδοσης κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για το έτος 2020-21 καθορίστηκε σε 310 άτομα για την Σχολή Αστυφυλάκων & 67 άτομα για την Σχολή Αξιωματικών.

 

Κάποιοι πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι στο σχεδόν 70% του έμψυχου δυναμικού του Σώματος που προέρχεται από τον συγκεκριμένο θεσμό αρμόζει καλύτερη αντιμετώπιση.

 

 

Λάζαρος ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

Μέλος του ΔΣ της Ε.Α.Υ.Θ

Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ

Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης



ΠΗΓΗ