Σε σοβαρές καταγγελίες για τη διοικητική μέριμνα προχωρά η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π.), όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους πυροσβέστες που έδιναν μάχη με τις φλόγες μοιράστηκαν μπουκαλάκια με νερό μόλις στις 22:00 το βράδυ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π.

Με αφορμή την εκδήλωση της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς στον Κιθαιρώνα, στην οποία επεμβαίνουν και δεκάδες συνάδελφοι από απομακρυσμένες περιοχές εκτός Αττικής, έχει αναφερθεί το γεγονός ότι, την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 διαμοιράστηκε διοικητική μέριμνα προς το προσωπικό με μεγάλη καθυστέρηση και ήταν ανεπαρκής.

Συγκεκριμένα στις 12:30 το πρωί ένα τοστ και το βράδυ 21:00 δύο σουβλάκια με μικρές φέτες ψωμί και χωρίς νερό. Αργότερα κατά τις 22:00 μοιράστηκαν νερά που δεν έφτασαν για το σύνολο τον πυροσβεστών, γεγονός που δημιουργεί αυξημένους κινδύνους από την μη ικανοποιητική ενυδάτωση των συναδέλφων κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Θεωρούμε ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της τα προαναφερόμενα σοβαρά ζητήματα της διοικητικής μέριμνας και να ενεργήσει άμεσα ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της σίτισης των πυροσβεστών.ΠΗΓΗ