Τα πρώτα λεπτά μετά το επεισόδιο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές. Λίγη ώρα αργότερα και με τη βοήθεια αστυνομικών της ασφάλειας, οι άντρες της δίκυκλης ΟΠΚΕ προσήγαγαν ακόμη δύο άτομα από την οδό Π. Π. Γερμανού.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς που δέχτηκαν την επίθεση. Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης Συκεών. Έκπληκτοι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένας από τους συλληφθέντες είχε καταγράψει με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου όλα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Ευαγγελίστριας.

Τι δείχνει το βίντεο

Στο βίντεο διάρκειας περίπου τριάμισι λεπτών φαίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα των δραστών της επίθεσης. Οι αστυνομικοί έχουν προσαγάγει ένα μέλος της παρέας και δέχονται επίθεση από τους υπόλοιπους νεαρούς. Χτυπούν τους αστυνομικούς, τους ρίχνουν κάτω και τους τραβοκοπούν με σκοπό να απελευθερώσουν τον φίλο τους. Τελικά τα καταφέρνουν και τρέπονται σε φυγή.

Πως ξεκίνησε το επεισόδιο

Το περιπολικό του ΑΤ Νεάπολης Συκεών μετέβη στο γήπεδο για να ελέγξει τους νεαρούς που έπαιζαν στο σημείο. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους νεαρούς να αποχωρήσουν. Ένας από αυτούς απάντησε με ύβρεις. Το πλήρωμα του περιπολικού τον προσήγαγε. Πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να βάλουν τον προσαχθέντα στο περιπολικό, δέχτηκαν επίθεση από την υπόλοιπη παρέα.

Τραυματίστηκε αστυνομικός της ομάδας Ζ

Μόλις το πλήρωμα δέχτηκε επίθεση ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης. Με εντολή του κέντρου στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μεταξύ αυτών και δικυκλιστές της ομάδας Ζ. Ένας από αυτούς στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει δύο από τους δράστες της επίθεσης έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του. Τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Ένας από τους συλληφθέντες είχε μαζί του ναρκωτικά

Στην κατοχή του ενός εκ των δύο νεαρών που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της δίκυκλης ΟΠΚΕ στην οδό Π. Π. Γερμανού βρέθηκε ποσότητα χασίς.

thestival.grΠΗΓΗ