Προς:   Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

 

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας χθες, 20 Νοεμβρίου 2020, (Αρ. Πρωτ.: 100/2/69-α) εκδόθηκε επείγουσα διαταγή από τον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα οι 49 αστυνομικοί, κάτοχοι πτυχίου νοσηλευτικής, που επιθυμούν να αποσπαστούν για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών είτε με δαπάνες του δημοσίου είτε αδαπάνως, α) στη Διεύθυνση Υγειονομικού Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, β) στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης και γ) στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου λόγω εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών.

Η Ομοσπονδία μας για άλλη μία φορά με τα αντανακλαστικά που διαθέτει ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ να αξιοποιήσει το διαθέσιμο εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας και της υπερμετάδοσης του ιού εντός του αστυνομικού Σώματος.

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη των υποχρεωτικών προληπτικών εξετάσεων του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού άμεσα ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των αστυνομικών υπηρεσιών στις ανάγκες της κοινωνίας και του κράτους, καθόσον η κατάσταση κρίνεται άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη για ένα μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα.

Υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως και της Ελληνικής Αστυνομίας, πρέπει να θωρακιστούν κατά προτεραιότητα με όλα τα ενδεικνυόμενα μέσα και βεβαίως με τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το καθολικό αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, που έχουμε αρμοδίως υποβάλει από την πρώτη στιγμή.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος   

Αστυνομικοί πτυχιούχοι νοσηλευτές στον αγώνα κατά της πανδημίαςΠΗΓΗ