Σκηνές απείρου κάλλους και μάλιστα με χυδαίες αναφορές από τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο εναντίον δημοσιογράφου περιλάμβανε ο απόηχος της Ιεράς Συνόδου με αποκλειστικό θέμα το Ουκρανικό ζήτημα και τη μνημόνευση του Επιφανείου ως Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Κύκκου Νικηφόρος στις δικές του δηλώσεις εξήγησε τη δική του πρόταση καθώς επίσης και τη διαφωνία του με την απόφαση τόσο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου ο οποίος αποφάσισε να μνημονεύσει τον Επιφάνειο ως Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας, όσο και της πλειοψηφίας της Ιεράς Συνόδου στη σημερινή σύνοδο. Υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα θέμα πίστεως και ιερών κανόνων και πως η απόφαση της Ιεράς Συνόδου δεν τους δεσμεύει.

Σε κάποιο σημείο ο δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος, του ανέφερε ότι εν ολίγοις αυτά που υποστηρίζει είναι οι θέσεις του Πατριαρχείου της Μόσχας, προκαλώντας την αντίδραση του Μητροπολίτη Κύκκου ο οποίος του ζήτησε να τον αφήσει να μιλήσει. Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος ευχήθηκε πως κάποιο κανάλι θα του δώσε το χρόνο για να αναπτύξει το ουκρανικό ζήτημα.

Καθώς αποχωρούσε ο δημοσιογράφος του είπε ότι διαστρεβλώνει τα πράγματα και τον ρώτησε αν φιλοδοξεί να γίνει «Μάρκος Ευγενικός».

«Σκασμός», του απάντησε ο Μητροπολίτης Κύκκου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δημοσιογράφου ο οποίος του ζήτησε σε έντονο ύφος να μιλάει πιο ωραία.

Στη συνέχεια ο Κύκκου Νικηφόρος χαρακτήρισε «χυδαίο» και «παλιάνθρωπο» τον Αριστείδη Βικέτο καλώντας τον να μην επεμβαίνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ