Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε σήμερα η αίτηση αναίρεσης του Ιωάννη Σαββίδη, ενός εκ των καταδικασθέντων στην υπόθεση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει εν μέρει δεκτή η αίτηση του Ιωάννη Σαββίδη.

Υπενθυμίζεται ότι για την δολοφονία των δύο αστυνομικών έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια και 66 χρόνια, ο Ιωάννης Σαββίδης, ο οποίος έχει προσέφυγε στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο ζητώντας την αναίρεση της Εφετειακής απόφασης ως προς το σκέλος που τον αφορά. Επίσης, για την δολοφονία αυτή καταδικάστηκε ο Ανδρέας Ποφίδης, ενώ αθωώθηκε ο Γιώργος Εμερτζίδης. Ως προς τον τελευταίο, έχει αναπεμφθεί η υπόθεσή του στο Εφετείο, αφού προηγουμένως είχε γίνει δεκτή η αναίρεση του εισαγγελέα σε βάρος της αθωωτικής απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Για τον Ιωάννη Σαββίδη, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά τη ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Αρείου Πάγου η υπόθεση ως προς το σκέλος που τον αφορά, θα πρέπει να αναπεμφθεί στο Εφετείο. Και αυτό γιατί ο νέος Ποινικός Κώδικας επέφερε τροποποιήσεις στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ως προς το πλαίσιο της ποινής, με συνέπεια οι Εφέτες να πρέπει να αποφανθούν εκ νέου επί της επιμέτρηση της ποινής του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Εμμανουήλ Παπαδάκης συνήγορος του Ιωάννη Σαββίδη, ανάπτυξε τους λόγους της αίτησης αναίρεσης, υποστηρίζοντας ότι το σκεπτικό της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είναι ελλιπές ως προς τον εντολέα του.

Τέλος, ο Άρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Παν. Τσιμπούκης

ΑΠΕ-ΜΠΕΠΗΓΗ