Την ανάγκη για διεξαγωγή τεστ για τον κορονοϊό στο αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο, αναφέρει ότι από την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας μέχρι σήμερα έχουν ανιχνευτεί θετικοί στον Cοvid-19 πέντε συνάδελφοί του.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι έχει προσβληθεί μόνο αυτός ο μικρός αριθμός ενστόλων.

«Δυστυχώς δεν γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μαζικά τεστ στους αστυνομικούς του Ελευθέριος Βενιζέλος. Η διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα είναι η εξής: Για να γίνουν τεστ πρέπει πρώτα να βρεθεί κάποιος θετικός στον ιό, για παράδειγμα ένας κρατούμενος ή ένας επιβάτης, και μετά να γίνουν τεστ στους αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του. Οι αστυνομικοί του αεροδρομίου έπρεπε να αντιμετωπίζονται όπως και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και αυτό διότι έρχονται καθημερινά σε επαφή με ομάδες αυξημένου κινδύνου, όπως οι ταξιδιώτες, αλλά και με αλλοδαπούς που προσπαθούν να φύγουν αεροπορικώς από την Ελλάδα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Έτσι, θα έπρεπε να υποβάλλονται σε τεστ τακτικά και όχι μόνο όταν διαπιστωθεί ότι ήρθαν σε επαφή με κάποιο κρούσμα», δηλώνει στο Katechaki ο κ. Καλλιακμάνης.

Σημειώνεται ότι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο αεροδρόμιο είχε βρεθεί θετικός στον ιό ύστερα από επαφή που είχε με κρατούμενο που νοσούσε ήδη.

Επίσης, μία γυναίκα της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε θετική, χωρίς να έχει συμπτώματα, όταν αποφάσισε με δική της πρωτοβουλία να κάνει το σχετικό τεστ, ενώ ένας τρίτος αστυνομικός του αεροδρομίου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο από όπου πήρε πρόσφατα εξιτήριο.



ΠΗΓΗ