Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Αction24.

Για όσα διαδραματίστηκαν ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου και εν μέσω πανδημίας σχολίασε: «Όλη η εικόνα των τελευταίων ημερών εν μέσω πανδημίας, είναι μία εικόνα κατώτερη των περιστάσεων. Το πολιτικό σύστημα είναι σαν να ζει σε άλλο χρόνο.

Να είμαστε τόσο κολλημένοι σε πολιτικά στερεότυπα, έχω ενοχληθεί. Με πιάνει απελπισία για το πως όλα αυτά καθηλώνουν την κοινωνία». Για το ΚΚΕ είπε χαρακτηριστικά ότι «θέλει να κατοχυρώνει ένα χώρο και πάντα ζητά ένα είδος ασυλίας».

«Εδώ πρόκειται για μια μάχη ιδεολογικής κληρονομιάς μεταξύ κομμάτων και φοβούμαι ότι όλα αυτά γίνονται για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη… Απολύτως ευκαιριακή η σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ- Μέρα25 και ο ΣΥΡΙΖΑ το αντιλήφθηκε. Από την άλλη, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να βγάλει οδηγία και έβαλε όριο τα 4 άτομα. Ή πρέπει να φροντίζεις να εφαρμοστεί ο νόμος ή να φροντίζεις για τις εξαιρέσεις. Εδώ το πρόβλημα είναι η αξιοπιστία», συμπλήρωσε. «Δεν έπρεπε να γίνουν οι εκδηλώσεις σήμερα», επέμεινε.

«Έχει κλονιστεί η σχέση εμπιστοσύνης με το κράτος. Το κράτος, που καλείται να διαχειριστεί οποιαδήποτε κρίση, δεν πρέπει να έχει αμφιταλαντεύσεις και ασάφεια», είπε και χαρακτήρισε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως πιο πετυχημένο υπουργό Δημόσιας Τάξης της μεταπολίτευσης: «Ο Χρυσοχοΐδης είναι ο πιο πετυχημένος υπουργός Δημόσιας Τάξης της μεταπολίτευσης».

«Η οικονομία δεν προστατεύεται αν δεν προστατευτούν οι πολίτες. Δεν νομίζω ότι ωφέλησε την ελληνική οικονομία το έσοδο από τον εισαγόμενο τουρισμό, σε σχέση με το κόστος της στήριξης τώρα των εργαζομένων και της οικονομίας», είπε σχετικά με την πανδημία και τον κορωνοϊό. «Προτιμώ ένα καθολικό λοκντάουν που εφαρμόζεται παρά μεσοβέζικες λύσεις.

Τώρα δεν κινηθήκαμε με την ίδια ταχύτητα όπως στο πρώτο κύμα, γι αυτό και βλέπουμε πίεση στο σύστημα υγείας», υπογράμμισε.

Σχετικά με την στάση της αντιπολίτευσης σχολίασε ότι υπό συνθήκες πολλαπλής κρίσης, πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να διατυπώσεις ως αντιπολίτευση ένα αφήγημα που μπορεί να πείσει.

«Χρειαζόμαστε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης γιατί συμβολίζει την κοινωνική συναίνεση. Οι δημοσκοπήσεις είναι πιο ισχυρές από τις δηλώσεις των εκπροσώπων των κομμάτων.

Πρέπει να βλέπουμε τις ανησυχίες των ανθρώπων όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις. Δεν υπάρχει μόνο το ΑΕΠ, υπάρχει και ο δείκτης ευτυχίας», προσέθεσε.

Για την επόμενη μέρα δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή ζούμε σε ένα κέλυφος ευρωπαϊκής προστασίας που είναι πρόσκαιρο και παροδικό. Αυτό μας ωφελεί εμάς λόγω δημοσιονομικών.

Κάποια στιγμή θα περάσουμε σε μία υγειονομική κανονικότητα και εκεί θα δούμε πάλι ότι έχουμε πρωτογενές έλλειμα και άλλα προβλήματα. Αν δεν κάνουμε τώρα διαρθρωτικές κινήσεις, θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα».

Πηγή:  tribune.grΠΗΓΗ