Η ομάδα «Δράση», την οποία ο κόσμος συνήθιζε να βλέπει στο κέντρο της Αθήνας, επεκτείνεται και στη Θεσσαλονίκη.

Την εξαγγελία έκανε σήμερα Τετάρτη ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς με το βαρύ οπλισμό και τα μηχανάκια μικρού κυβισμού. Η «Δράση» αρχικά ιδρύθηκε με στόχο την αντιμετώπιση καταδρομικών ενεργειών από κουκουλοφόρους. Μάλιστα,  η «Δράση» θεωρήθηκε «συνέχεια» της ομάδας «Δέλτα» που είχε ως «αντικείμενο» την περιφρούρηση των Εξαρχείων και είχε καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Εφεξής, ωστόσο, η συγκεκριμένη ομάδα θα εκτελεί χρέη πρόληψης και καταστολής όλων των ειδών εγκληματικότητας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ομάδα έρχεται να προστεθεί στους 277 νέους αστυνομικούς που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης έως σήμερα.

Ο υπουργός έκανε, επίσης, ειδική μνεία στους 50 αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που, εδώ και λίγους μήνες, δρουν στους δήμους Βόλβης και Δέλτα όπου υπάρχουν πολλές δομές προσφύγων και μεταναστών. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, που είναι συγκροτημένοι σε ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας, έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για την αποτελεσματική διαχείριση το μεταναστευτικού , αλλά ταυτόχρονα, αποτελούν ένα εργαλείο ελέγχων επί της Εγνατίας Οδού.

Για την αστυνόμευση στην πόλη της Θεσσαλονίκης η Αστυνομία συνεργάζεται με το Δήμο, με στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας. Μάλιστα, Δήμος και ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζουν κοινό επιχειρησιακό σχέδιο.

Προσλήψεις συνοριοφυλάκων

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο υπουργός ανακοίνωσε την πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων, εκ των οποίων οι 600 θα τοποθετηθούν στον Έβρο, ενώ οι υπόλοιποι 200 σε Καβάλα και Ροδόπη, έτσι ώστε να συγκροτηθεί μια δεύτερη γραμμή φύλαξης των συνόρων, προστατεύοντας τις ευαίσθητες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σε συνδυασμό με τον υπό κατασκευή φράχτη και τα ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης συνόρων, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας φυλάσσονται τόσο αποτελεσματικά».

Ερωτηθείς τέλος για το θέμα της πρόσφατης κράτησης ανηλίκου στη ΓΑΔΑ, ο υπουργός μίλησε για ανυπόστατα «πονετικά παραμύθια» που διακινήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα τόνισε «: …. Θέλω να σας πω ότι κανείς δεν θέλει να κυνηγά 14χρονους…… Όπως ξέρετε, η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, με απόφαση της οποίας ζητήθηκε η κράτηση των παιδιών…….. Δεν απομονώθηκε κανένας νεαρός από την οικογένειά του και τη νομική του υπεράσπιση. Δεν απαγορεύτηκε ποτέ στο αγόρι αυτό να δει τη μητέρα του ή τον δικηγόρο του. Του επετράπησαν πολλές επισκέψεις και τα πάντα. Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι πού βρέθηκαν όλα αυτά τα πονετικά παραμύθια, να ξετυλίγονται το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε».

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου ΚαλαφάτηΠΗΓΗ