Νέο προεδρικό διάταγμα που θα αφορά και στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος αναμένεται να εκδοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις διατάξεις που θα αφορούν στους χειριστές των εναέριων μέσων. Πηγές από το Π.Σ. εξηγούν ότι δεν θα πρέπει να  υπάρχει καμία υπόνοια για φωτογραφικές διατάξεις.

Οι σχετικές διατάξεις που προωθούνται -προσώρας- προβλέπουν την αύξηση του ορίου ηλικίας διορισμού των ιδιωτών χειριστών στα 64 έτη, τη μείωση των ωρών πτητικής εμπειρίας κατά το ήμισυ (σε σχέση με τα σημερινά ισχύοντα) αλλά και τη μείωση κάποιων βασικών προσόντων, όπως η πιστοποίηση-πτυχίο στους συγκεκριμένους τύπους ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα παραπάνω προέρχονται από πληροφορίες μας, χωρίς τίποτα να έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Όπως πληροφορούμαστε, ωστόσο, σε περίπτωση που ισχύσουν πράγματι τα παραπάνω θα βρεθούν «φωνές» στους κόλπους της Πυροσβεστικής που θα αντιδράσουν, θεωρώντας  ότι έγιναν «εκπτώσεις» στα προσόντα και ότι αυτό γεννά ερωτήματα.

Katechaki



ΠΗΓΗ