Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

Πριν από 54 χρόνια, επίορκοι αξιωματικοί του στρατού με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Γ. Παπαδόπουλο και «ενορχηστρωτές» τον Σ. Παττακό και Ν. Μακαρέζο, κατέλυσαν τη δημοκρατία της χώρας μας και επέβαλαν δικτατορία για επτά ολόκληρα χρόνια. Την επονομαζόμενη «Χούντα των Συνταγματαρχών».

Επτά χρόνια κατάλυσης της δημοκρατίας, καταπάτησης δημοκρατικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, βασανιστηρίων, εξοριών, θανάτων. Τραγικός επίλογος η διχοτόμηση και «ξεπούλημα» της Κύπρου. Το όνειδος της Κύπρου οφείλεται στο φασιστικό καθεστώς της 21η Απρίλη. Ο Ελληνικός και Κυπριακός λαός ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει φασισμός, η Κύπρος δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε.

Κάθε χρόνο έχουμε χρέος ως Έλληνες πολίτες να θυμόμαστε ποιοι ήταν αυτοί που κατέλυσαν τη δημοκρατία. Ποιοι ήταν οι βασανιστές και δήμιοι του λαού μας. Μεγαλύτερο ακόμα χρέος έχουμε ως Έλληνες πολίτες, αλλά και ως Αστυνομικοί, να τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν – αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν ενάντια στη Χούντα και δεν έσκυψαν το κεφάλι ή δεν αυτοεξορίστηκαν. Τιμούμε τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου μαζί με τον λαό αγωνίστηκαν και αντιστάθηκαν για να ανατραπεί η δικτατορία.

Δυστυχώς μετά από 54 χρόνια η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει πολλές φορές τον Έλληνα αστυνομικό απέναντι στο ελληνικό λαό, κάνοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να προσομοιάζει σε είδωλο τρομοκρατίας, αντί σε κυνηγό του εγκλήματος. Δεν δίστασε να μας εργαλειοποιήσει και να μας βάλει να καταστείλουμε τη λαϊκή αντίδραση που προκάλεσε μια σειρά αντιδραστικών κι αυταρχικών νομοθετικών διατάξεων, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις καταργούν ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών. Ένα παράδειγμα είναι ο χουντικής έμπνευσης νόμος για τον περιορισμό και κατάργηση ουσιαστικά των διαδηλώσεων και της απεργίας, βάζοντάς μας απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο, θυμίζοντας σκοτεινές εποχές για τα Σώματα Ασφαλείας. Το νομοσχέδιο υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας, το νόμο για το συνδικαλισμό που στη ουσία τον καταργεί ή το εργασιακό νομοσχέδιο που καταργεί το οχτάωρο, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία που μας βάζει απέναντι στους φοιτητές και στα διαχρονικά δίκαια αιτήματά τους με πρόσχημα την ασφάλεια των σχολών, με την υποβάθμιση και υποστελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας -εν μέσω πανδημίας-.

Αυτά είναι μερικά από τα τερατουργήματα της κυβέρνησης, που για να εφαρμοστούν μας μεταμορφώνουν και εμάς τους Αστυνομικούς από «τιμωρούς» του εγκλήματος σε «τιμωρούς» του ίδιου του λαού μας, που διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας, σύγχρονη και δωρεάν παιδεία για τα παιδιά του, να μην του πάρει το σπίτι η τράπεζα, να έχει ψωμί να ταΐσει τα παιδιά του, να έχει νοσοκομεία.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και δεν θα αφήσουμε καμία κυβέρνηση να μας μεταμορφώσει σε «τιμωρούς» του ίδιου του λαού μας!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝΠΗΓΗ