Το επίκαιρο ζήτημα της ασφάλειας των κατοίκων της Ηλιούπολης συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, ο Δήμαρχος εξέθεσε μια σειρά ζητημάτων ασφάλειας που αντιμετωπίζει η πόλη καθώς και τα αυξανόμενα περιστατικά διαρρήξεων. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο κ. Ιωάννης Νταλαχάνης, Ταξίαρχος, Διευθυντής Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ασφαλείας Ν.Α. Αττικής Αλέξιος Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ηλιούπολης Γεώργιος Βασιλιάγκος και ο αναπληρωτής του Χρήστος Μιχαλόπουλος, οι οποίοι άκουσαν προσεκτικά τα προβλήματα της περιοχής, ενώ ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για μια σειρά πρωτοβουλιών που προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να συνδράμει στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ασφάλιση Νοσοκομειακής Περίθαλψης – Η Real Insurance Brokers προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις


Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος γνωστοποίησε στους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ:

  • Την έναρξη νυκτερινών περιπολιών 2 αυτοκινήτων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση μέσα στην πόλη, με πλήρωμα 2 άοπλων ανδρών, για την επιτήρηση όλων των δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων, που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε κάθε εγκληματική δραστηριότητα, που παρατηρείται αυτές τις ώρες.
  • Την επιδιωκόμενη ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας σε προσωπικό, που θα συντελέσει στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της πόλης στους τομείς αρμοδιότητάς της.
  • Την επιτάχυνση και βελτίωση του δημοτικού φωτισμού, ως παράγοντα αποτροπής.

Τέλος ο Γιώργος Χατζηδάκης προέβη σε μια σειρά από αιτήματα προς τις αρχές και συγκεκριμένα:

  • Την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τον ανασχεδιασμό και την αύξηση των εποχούμενων αστυνομικών περιπολιών.
  • Την αύξηση των σημείων παραμονής και ετοιμότητας των πληρωμάτων της ομάδας ΔΙΑΣ στην πόλη.- Την καλύτερη γεωγραφική κάλυψη όλων των περιοχών του Δήμου από την ασφάλεια και ιδιαίτερα αυτών, που συχνά παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικότητας ή εγκληματικότητας.
  • Την συνεργασία για κοινά μέτρα αποφυγής νυκτερινών οχληρών δραστηριοτήτων σε πάρκα, όπως το Χαλικάκι κλπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το θέμα αναμένεται να φτάσει και στον πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον Δήμαρχο να ετοιμάζει αναλυτική επιστολή με τα προβλήματα και τα αιτήματα του Δήμου.

 

ilioupolinews.gr



ΠΗΓΗ