Η Τουρκία «συνεχίζει τις ανυπόστατες αξιώσεις ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην ανατολική Ευρώπη» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, που επισκέπτεται τη Μόσχα, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Αναφερόμενος στην ελληνική ομογένεια, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ο,τι χρειάζεται για να την προστατεύσει, προσθέτοντας πως μια σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα έχει νικητή, θα είμαστε όλοι χαμένοι.

Από πλευράς του ο Ρώσος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «καπρίτσιο» την επιθυμία της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ υπογράμμισε πως η Αθήνα είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα αμοιβαίας συνεργασίας στο πλαίσιο των συμφωνιών Μητσοτάκη – Πούτιν και το κοινό πρόγραμμα δράσης 2022- 2024. Επίσης, πρόσθεσε ότι η εμπορική συνεργασία με την Ελλάδα σημείωσε αύξηση 67% κι έφτασε τα 4,5 δισ. που συνιστά ρεκόρ από το 2012, ενώ τόνισε πως ο εφοδιασμός της Ελλάδας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία διασφαλίζει το 40% των αναγκών της και σε αυτό συμβάλλει η νέα συμφωνία μέχρι το 2026.





ΠΗΓΗ