«Ο κ. Ερντογάν ενοχλείται γιατί η κυβέρνηση ενδυναμώνει τη χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που εξελίσσεται γρήγορα, αλλάζει επίπεδο στις αμυντικές μας δυνατότητες και εδραιώνει τη θέση της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας, στο Αιγαίο, στη Nοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Βαλκανική χερσόνησο», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος ουσιαστικά προέτρεψε τον ελληνικό λαό «να δώσει ένα μάθημα στους κυβερνώντες».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η συνεχής ισχυροποίηση της χώρας σε όλα τα μέτωπα, δεν αφήνουν τον Ταγίπ Ερντογάν να ησυχάσει.

«Πρέπει ωστόσο να ξέρει ότι ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος και σύσσωμος ο ελληνικός λαός είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Κανένας Έλληνας, καμιά πολιτική δύναμη δεν μπαίνει σε διάλογο με το παράλογο», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα μας. Αν και ο Τούρκος Πρόεδρος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, θα προτιμούσε ενδεχομένως μια Ελλάδα για την οποία η άμυνα της Πατρίδας δεν θα ήταν ο υπερτάρτος σκοπός, εμείς κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια».

Για το βούλευμα της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όμως ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στο μπρίφινγκ με τις εξελίξεις στο θέμα της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν προτείνεται για κάποιου είδους βραβείο. Παραπέμπεται για τη λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος, για κατάχρηση εξουσίας, για ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες και η Νovartis. Ό,τι και να λέει ο κ. Τσίπρας, οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να μετατραπούν σε κατήγορους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ μίλησε και για τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος την Παρασκευή (1/7) και που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρώτη μου δήλωση, στο αποκλειστικά τυπικό σκέλος του κατηγορητηρίου για τα 10 πολιτικά πρόσωπα της υπόθεσης Novartis, δεν ήταν ακριβής. Αυτό όμως δεν αίρει το πολιτικό ζήτημα, αλλά και το ουσιαστικό, αφού ο κ. Παπαγγελόπουλος ανάμεσα στα άλλα κατηγορείται και για ωμή και ανοίκεια παρέμβαση και στην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ράικου, την οποία φέρεται να πίεζε να διαβιβάσει το φάκελο της Novartis στη Βουλή προς ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, παρότι δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, φέρεται να της ζήτησε να κατασκευάσει στοιχεία και, όταν η κυρία Ράικου το αρνήθηκε, την απείλησε και στη συνέχεια διοχέτευσε σε εφημερίδες ανυπόστατες αναφορές, που έπλητταν βάναυσα το κύρος της, εντείνοντας τον εκβιασμό προς αυτήν. Οι τοποθετήσεις μου την Παρασκευή, ως Κυβερνητικού Εκπροσώπου, εστιάστηκαν αποκλειστικά στο ζήτημα της πολιτικής χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης την εποχή της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προέβην ούτε σε προσωπικές, ούτε σε δικαστικής αρμοδιότητας κρίσεις», εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η Δικαιοσύνη παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο, όσους έκρινε ότι έπρεπε να παραπεμφθούν και δεν παρέμπεμψε όσους επίσης έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία γι’ αυτό και υπογράμμισε ότι η ίδια ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη έθεσε στο αρχείο, απαλλάσσοντας τα από κάθε κατηγορία, τα 9, μέχρι στιγμής , από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.

«Για τους 9 από τους 10 πολιτικούς του αντιπάλους, τους οποίους στοχοποίησε και επιχείρησε να ενοχοποιήσει για την υπόθεση Novartis, η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, ενώ ο στενότατος του συνεργάτης και Αναπληρωτής Υπουργός της Κυβέρνησης του για θέματα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας παραπέμπεται, από την ίδια ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη για τη λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος, για κατάχρηση εξουσίας και για ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες και η υπόθεση Novartis. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος για αυτό, Οφείλει να απαντήσει στο μέγιστο αυτό ζήτημα», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αναφορά στο δημοψήφισμα του 2015 και «κατηγορώ» κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την συμπλήρωση εφτά χρόνων από την ημέρα που διεξήχθη του δημοψήφισμα του 2015, επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. «Ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς τυχοδιωκτικών χειρισμών που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και στοίχισαν ακριβά σε όλους τους Έλληνες, αφού όλοι μας επιβαρυνθήκαμε με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Και όλα αυτά όχι επειδή ο κ. Τσίπρας διακατεχόταν από «αυταπάτες», όπως αργότερα προσπάθησε να δικαιολογηθεί», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι είχε σχέδιο άλωσης του Πολιτεύματος και των Θεσμών, για να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα-παρία και να επιβάλλει ένα τριτοκοσμικού τύπου αυταρχικό καθεστώς.

«Η τελευταία γραμμή άμυνας του σχεδίου που είχαν στήσει και εφάρμοσαν το 2015 είναι η απλή αναλογική. Μια σαφής προσπάθεια να ξαναρίξουν τη χώρα σε αστάθεια και να ξαναδοκιμάσουν το σχέδιο καταβαράθρωσης της χώρας, αλλά και των ανθρώπων της. Τα εσωτερικά πολιτικά διλήμματα του 2015 δεν πρέπει να επανέλθουν και ο ελληνικός λαός, που βλέπει την πρόοδο που συντελέστηκε μετά το 2019, δεν θα επιτρέψει συνθήκες αστάθειας και ανευθυνότητας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.





ΠΗΓΗ