Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, αρχικά αναφέρθηκε στη διαχείριση κρίσεων που έκανε η κυβέρνηση. «Όλες αυτές οι κρίσεις όμως, φίλες και φίλοι, ήταν εξωγενείς κρίσεις. Δεν τις προκαλέσαμε εμείς, όπως την κρίση του 2015 η οποία προκλήθηκε με υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης. Κληθήκαμε να τις διαχειριστούμε. Τις διαχειριστήκαμε με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με ειλικρίνεια. Και μετατρέψαμε αυτές τις κρίσεις, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, σε ευκαιρίες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα για την ενεργειακή κρίση που προκαλεί μεγάλες ανατιμήσεις, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, ειδικά τους πιο αδύναμους, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που υπάρχει. «Θέλω να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για ενδεχόμενα νέα μέτρα τα οποία μπορεί να έρθουν, ας δρομολογήσουμε πρώτα τα μέτρα τα οποία έχουμε ψηφίσει. Σας διαβεβαιώνω ότι με το Οικονομικό Επιτελείο φροντίζουμε πάντα ώστε να υπάρχουν εφεδρείες σε περίπτωση που η κρίση αυτή κρατήσει περισσότερο από αυτό το οποίο περιμένουμε», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα, «εκεί που χτυπά η καρδιά της πατρίδας μας, η καρδιά της οικονομίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που έπρεπε να διαχειριστεί η κυβέρνηση, δεν υπήρξε έκπτωση στην εκτέλεση του κυβερνητικού έργου για το οποίο είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο ίδιος, κάνοντας αναφορά στις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

«Οι μήνες μέχρι τις εκλογές, στο τέλος της τετραετίας θα είναι μήνες σκληρής δουλειάς και τότε θα κριθούμε συνολικά για το έργο μας», τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν αναμετριόμαστε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Αναμετριόμαστε με τον καλύτερο μας εαυτό», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους πιο αδύναμους.

Αφού αναφέρθηκε σε έργα που έχουν γίνει ή είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα για περισσότερη δουλειά. «Και όταν θα έρθει η ώρα να κριθούμε από τον ελληνικό λαό στο τέλος της τετραετίας και να διεκδικήσουμε και πάλι το δικαίωμα να κυβερνούμε τη χώρα με σταθερότητα και αυτοπεποίθηση, θα μπορείτε όλοι σας, όλα τα κομματικά στελέχη, να κοιτάνε τους πολίτες στα μάτια και να τους λένε, παρά τις δυσκολίες, τα είπαμε και τα κάναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.





ΠΗΓΗ