Enes Kucevic Photography

BMW σειρά 8

Η ναυαρχίδα της BMW η 8άρα, παρουσιάζεται ανανεωμένη στις λεπτομέρειες, με τη μάσκα νεφρών BMW «Iconic Glow» να είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου. Μάλιστα, διάχυτος φωτισμός για τα δύο στοιχεία της μάσκας δημιουργεί μία εξεζητημένη εντύπωση παρατηρώντας τη νέα BMW Σειρά 8 από μπροστά. Ο φωτισμός ενεργοποιείται με το άνοιγμα μιας πόρτας του αυτοκινήτου και στη συνέχεια, ανάβει ή σβήνει από τον οδηγό.

Πλέον, όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνουν τώρα το σπορ πακέτο M στον στάνταρ εξοπλισμό τους, με φινίρισμα στο χρώμα του αμαξώματος στην περιοχή της εμπρός και πίσω ποδιάς καθώς και στις πλαϊνές ποδιές. Οι μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά είναι δομημένες με οριζόντια διάταξη. Το ένθετο του διαχύτη στην πίσω ποδιά έχει μεταλλικό Dark Shadow φινίρισμα.

Η σπορ εμφάνιση ολοκληρώνεται με ζάντες ελαφρού κράματος Μ διαμέτρου 19 ιντσών σε σχέδιο διπλών ακτίνων που συνδυάζονται με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων μπροστά/πίσω. Επιπλέον, ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα φρένων M Sport με μπλε δαγκάνες.

AGNIESZKA-DOROSZEWICZ

Στάνταρ και οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με μεταβλητή κατανομή δέσμης, προσαρμοζόμενα φώτα στροφής και μεγάλη σκάλα με αντιθαμβωτική λειτουργία BMW Selective Beam. Προαιρετικά, τα φώτα laser BMW, που προσφέρουν εκτεταμένη εμβέλεια μεγάλης σκάλας. 

Επιπλέον, διατίθενται περισσότερες εκδόσεις των προαιρετικών ζαντών αλουμινίου M  με διάμετρο 20 ιντσών. 

Στην καμπίνα, το δερμάτινο τιμόνι M με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών και χειριστήρια shift paddles για χειροκίνητες αλλαγές σχέσεων με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, προσφέρεται τώρα στάνταρ με όλα τα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 8. Επίσης, στην BMW Σειρά 8 Coupé – όπως και στην BMW Σειρά 8 Cabrio – υπάρχουν δύο πίσω ιδιαίτερα ξεχωριστά καθίσματα.

Η δεύτερη σειρά της BMW Σειράς 8 Gran Coupé διαθέτει και ένα τρίτο κάθισμα στη μέση που μπορεί να χρησιμοποιείται σε σύντομές διαδρομές που περιλαμβάνει και ένα πλήρες σύστημα ζώνης ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι το τετράθυρο πολυτελές αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο ως 4+1 θέσιο. Ο στάνταρ εξοπλισμός του περιλαμβάνει επίσης αυτόματο σύστημα κλιματισμού 4 ζωνών με ανεξάρτητο έλεγχο θερμοκρασίας και ροής αέρα για τους πίσω επιβάτες.

Το σπορ πακέτο M είναι χαρακτηριστικό στην καμπίνα, με ανθρακί επένδυση οροφής M, πεντάλ M από ανοξείδωτο ατσάλι και υποπόδιο του οδηγού Μ και τα αποκλειστικά πατάκια. 

Επιπλέον, ο βασικός εξοπλισμός των 6κύλινδρων εκδόσεων έχει επεκταθεί και περιλαμβάνει τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών που μέχρι πρότινος προσφέρονταν στάνταρ μόνο με τα μοντέλα BMW M 850i xDrive Coupé, BMW M 850i xDrive Cabrio και BMW M 850i xDrive Gran Coupé.  

AGNIESZKA-DOROSZEWICZ

Η BMW Σειρά 8 Coupé έχει χαμηλωμένο αμάξωμα με επιμήκη σιλουέτα και μία γραμμή οροφής που ρέει κομψά προς το δυναμικό πίσω τμήμα. Η οροφή – που προαιρετικά κατασκευάζεται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) – φέρει μία κεντρική εσοχή που θυμίζει την διπλή καμπύλη διαμόρφωση, γνωστή ως «double bubble» που συναντάται σε κλασικά αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Η BMW Σειρά 8 Cabrio διαθέτει επίσης δυναμικές γραμμές που εναρμονίζονται με την κλασική οροφή soft top που ανοίγει και κλείνει τελείως αυτόματα σε 15 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός μπουτόν. 

Η δε εξωτερική σχεδίαση της BMW Σειρά 8 Gran Coupé περιλαμβάνει ξεχωριστά πλαϊνά και πίσω τμήματα.

Πάντως, τα τρία πανίσχυρα V8 μοντέλα BMW M850i xDrive Coupé, BMW M850i xDrive Cabrio και BMW M850i xDrive Gran Coupé συνεχίζουν να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής με ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M, όπως η ισχυρή έκδοση του συστήματος φρένων M Sport, το διαφορικό M Sport και ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου Μ με διάμετρο 20 ιντσών. 

Ο στάνταρ εξοπλισμός των ανανεωμένων εκδόσεων, περιλαμβάνει το BMW Live Cockpit Professional. Το δίκτυο ψηφιακών οθονών διαθέτει την οθόνη 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι και την οθόνη Control Display της οποίας η διαγώνιος έχει αυξηθεί από 10,25 σε 12,3 ίντσες. Φέρει και το online σύστημα πλοήγησης BMW Maps και το BMW Intelligent Personal Assistant, BMW Head-Up Display, ασύρματη ενσωμάτωση smartphone μέσω ασύρματου LAN και ένα σύστημα πολυμέσων.

AGNIESZKA-DOROSZEWICZ

Επιπλέον, ο στάνταρ εξοπλισμός που περιλαμβάνει σύστημα ηχείων hi-fi, σύστημα ασύρματης φόρτισης τηλεφώνου, BMW Display Key και άνετη πρόσβαση, υπογραμμίζει τον πολυτελή και προοδευτικό χαρακτήρα των νέων μοντέλων της BMW M8. 

Εκτενής είναι επίσης η γκάμα των στάνταρ και προαιρετικών συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση. Η νέα BMW Σειρά 8 διαθέτει Driving Assistant στον βασικό εξοπλισμό της με λειτουργίες front collision alert, lane change warning και lane departure warning, traffic sign recognition και Speed Limit Info με No Passing Indicator. Το Parking Assistant, ως στάνταρ εξοπλισμός, περιλαμβάνει νέα κάμερα οπισθοπορείας.

Ένα ακόμα προαιρετικό χαρακτηριστικό είναι το Driving Assistant Professional, που περιλαμβάνει Active Cruise Control με Stop & Go, traffic light recognition, automatic Speed Limit Assist, και steering & lane guidance assistance.

Τρεις κινητήρες διατίθενται για κάθε ένα από τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα. Ο 6κύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας 3.0 lt στα μοντέλα BMW 840i xDrive Coupé, BMW 840i xDrive Cabrio και BMW 840i xDrive Gran Coupé, συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης. Εναλλακτικά, ο κινητήρας 245 kW/333 hp μπορεί επίσης να συνδυαστεί στα μοντέλα BMW 840i Coupé, BMW 840i Cabrio και BMW 840i Gran Coupé, με κλασική πίσω κίνηση.

Επίσης, ο 6κύλινδρος εν σειρά 3.0 lt κινητήρας πετρελαίου αποδίδει μέγιστη ισχύ 250 kW/340 hp, με τις εκπομπές ρύπων να έχουν βελτιωθεί επιπρόσθετα με τη χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48-volt. 

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο V8 κινητήρας 4.4 lt ισχύος 390 kW/530 hp, με τη βοήθεια ενός ευφυούς συστήματος τετρακίνησης, στις εκδόσεις BMW M850i xDrive Coupé, BMW M850i xDrive Cabrio και η BMW M850i xDrive Gran Coupé.





ΠΗΓΗ