Ένα πράγματι ξεχωριστό μοντέλο, ήδη κυκλοφορεί στη χώρα μας. Το νέο DS 4, το τέταρτο μοντέλο της γαλλικής μάρκας, έρχεται με τέτοια premium χαρακτηριστικά, που ανταγωνίζεται απόλυτα τα αντίστοιχα γερμανικά μοντέλα.

Το βραβευμένο ως το πιο όμορφο αυτοκίνητο στον κόσμο, για το 2022, έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τον χαρακτήρα του. Με μήκος 4,40 μ., πλάτος 1,83 μ., ύψος 1,47 μ. και μεγάλους τροχούς σε ζάντες ελαφρού κράματος έως 20 ιντσών, το crossover στυλ του αποδεικνύεται ιδιαίτερα εκκεντρικό στο μάτι.

Οι πολύ λεπτοί προβολείς με το σύστημα DS MATRIX LED VISION, συνδυάζουν τον τυπικό φωτισμό με αυτόν της κατεύθυνσης που ακολουθεί το στρίψιμο του τιμονιού και συμπληρώνονται με φώτα ημέρας που αποτελούνται από δύο γραμμές LED εκατέρωθεν.

Οι αναδυόμενες λαβές των θυρών και η οροφή που κατεβαίνει χαμηλά στο πίσω μέρος, σε ένα έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, κάνουν τη σιλουέτα πιο αεροδυναμική, ενώ οι καμπύλες και τα προστατευτικά, προσδίδουν δυναμισμό στο DS 4 CROSS, που διαθέτει και το Advanced Traction Control για βελτιωμένη πρόσφυση με προγράμματα για κίνηση σε έδαφος με άμμο, χιόνι και λάσπη, ενώ παράλληλα φέρει και το προηγμένο σύστημα Hill Assist Descent Control.

Η έκδοση DS 4 PERFORMANCE LINE, είναι η πιο δυναμική πρόταση και έχει εξωτερικά διακοσμητικά σε μαύρο χρώμα, που ανήκουν σε συγκεκριμένο χρωματικό “πακέτο”, ιδιαίτερες ζάντες αλουμινίου με μαύρο λαμπερό φινίρισμα, καθώς και ξεχωριστές λεπτομέρειες στην καμπίνα.

Στην καμπίνα δεσπόζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, τα ανάγλυφα ένθετα Clous de Paris, που είναι εμπνευσμένα από την υψηλής ποιότητας ωρολογοποιία, τα χειριστήρια του κλιματισμού DS AIR, η DS SMART TOUCH οθόνη αφής 5 ιντσών που συνδέεται με το DS IRIS SYSTEM και στο DS E-TOGGLE, και οι κεντρικοί αεραγωγοί του DS AIR.

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, οι περίτεχνες ταπετσαρίες και η υψηλή τεχνολογία, είναι έκδηλα στοιχεία της καμπίνας.

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα EMP2, το DS4 προσφέρεται με δύο βενζινοκίνητες επιλογές, PureTech 130 EAT8 και PureTech 180 EAT8 και με μια πετρελαίου BlueHDi 130 EAT8.

Επίσης, διατίθεται και plug-in υβριδική έκδοση με 225 ίππους και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα. Εφοδιάζεται με 4κύλινδρο κινητήρα PureTech 180 ίππων, με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων και μπαταρία 12,4 kWh, που μειώνουν την κατανάλωση στα μόλις 1,3 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα και τις εκπομπές CO2 στα 29 γρ./χλμ.

Εως το 2024, θα προστεθεί και μια 100% ηλεκτρική έκδοση.

Στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, διαθέτει το DS DRIVE ASSIST, που επιτρέπει αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2, ενώ στα πιο δυνατά «χαρτιά» του μοντέλου, είναι η το σύστημα DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, που χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες από τους αισθητήρες και τις κάμερες, ρυθμίζει την ανάρτηση πιο σκληρή ή πιο μαλακή ανάλογα με το τι απαιτείται σε κάθε τροχό ξεχωριστά, για μεγαλύτερη άνεση σε κάθε οδόσρτωμα.

Καταλήγοντας, στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται το DS NIGHT VISION, που βελτιώνει την ορατότητα και μειώνει τους κινδύνους της νυχτερινής οδήγησης.

Οι τιμές πώλησης ξεκινούν από τις 28.500 ευρώ.





ΠΗΓΗ