Το μοντέλο, κυρίως, της Ισπανίας, που φιλοξενεί πολλούς Γερμανούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επιχειρεί να κάνει πράξη ο Βασίλιας Κικίλιας.

Το γεγονός αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Ελληνα υπουργού Τουρισμού, με τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Δρ. Ernst Reichel.

Βέβαια, στην Ισπανία οι περισσότεροι Γερμανοί που περνούν εκεί τον χειμώνα, έχουν αγοράσει κατοικίες και κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους Γερμανούς στην Ελλάδα, ειδικά τους συνταξιούχους.

Το γεγονός αυτό είναι αρκετά διαφορετικό, δηλαδή το να μένουν σε δικό τους σπίτι στην Ελλάδσα, από το να έρθουν ως τουρίστες για να ξεχειμωνιάσουν, επειδή εδώ το κλίμα είναι πιο ήπιο, και το κόστος θέρμανσης χαμηλότερο, όπως είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας έθεσε το ενδεχόμενο να επισκεφθούν την Ελλάδα τον χειμώνα και για παροχές ιατρικού περιεχομένου, ωστόσο το θεσμικό πλαίσιο απουσιάζει, όσον αφορά τον ιατρικό τουρισμό, κάτι που χρειάζεται να γίνει, καθώς η Ελλάδα υπολείπεται σε σχέση με τη γειτονική Τουρκία.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Τουρισμού, επισήμανε ότι ήδη έχουν εκκινήσει οι επαφές με μεγάλους tour operators της Γερμανίας, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για ειδικά ανταγωνιστικά πακέτα που θα δίνουν επιπλέον κίνητρα στους Γερμανούς πολίτες που επιθυμούν να περάσουν τους χειμερινούς μήνες, σε περιοχές της χώρας μας με θερμότερο κλίμα. Στάθηκε, δε, ιδιαίτερα στη στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλο αυτό το διάστημα και στο γεγονός ότι οι σημαντικότερες γερμανικές αεροπορικές εταιρείες της Γερμανίας προσθέτουν, συνεχώς, περισσότερες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και για ολοένα και περισσότερους προορισμούς.

«Βασιζόμενοι, λοιπόν, στη στρατηγική μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου δώδεκα μήνες τον χρόνο -και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη, αλλά και τη συνεργασία των επαγγελματιών του κλάδου στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, την Κω, τη Ρόδο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού- θα ήθελα να επαναλάβω ότι θα ήταν μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας -και τους χειμερινούς μήνες- ταξιδιώτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο, φυσικά από τη βόρεια Ευρώπη και βέβαια και από Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Γερμανό πρέσβη στη χώρα μας, ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι αρκετές περιοχές της χώρας μας -όπου ο χειμώνας διαρκεί πολύ λιγότερο από ό,τι στη βόρεια Ευρώπη και η μέση θερμοκρασία είναι πολύ υψηλότερη, όπως η Κρήτη και η Νότια Πελοπόννησος- πληρούν τις προϋποθέσεις για υψηλό ποιοτικό τουρισμό, με ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν και τους δώδεκα μήνες τον χρόνο, πρωτογενή παραγωγή και οργανωμένες δομές υγείας, όπως νοσοκομεία και κέντρα υγείας για πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Ernst Reichel, επισήμανε ότι το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών για την Ελλάδα είναι ισχυρό. «Οπως και εγώ, προσωπικά, απολαμβάνω πολύ τη διαμονή μου εδώ, είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα κάνουν και οι συμπολίτες μου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού, το αμέσως επόμενο διάστημα θα τρέξει στοχευμένη καμπάνια στο εξωτερικό για τον μεσογειακό χειμώνα στη χώρα μας.





ΠΗΓΗ