Η Ferrari SP48 Unica, η τελευταία προσθήκη στη σειρά One-Off της Prancing Horse από το Μαρανέλο, αποκαλύφθηκε, όντας κατασκευασμένη με τις προδιαγραφές ενός και μόνο πελάτη κατόπιν δικών του απαιτήσεων. Τον πελάτη, βέβαια, δεν τον γνωρίζουμε, όμως μαθαίνουμε τι έκαναν γι αυτόν οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές.

Η SP48 Unica, που σχεδιάστηκε από το Ferrari Styling Center, είναι μια διθέσια σπορ berlinetta που αναπτύχθηκε στην πλατφόρμα της F8 Tributo. Οι τεντωμένες γραμμές και η επιθετική του στάση, το κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο σε σχέση με το αρχικό μοντέλο και ξεχωρίζει χάρη στο μπροστινό του προφίλ σε σχήμα βέλους.

Ferrari SP48 Unica

Επανσχεδιάστηκαν οι προβολείς, άλλαξαν θέσεις οι εισαγωγές αέρα για την ψύξη των φρένων και η εκτεταμένη χρήση παραμετρικών τεχνικών μοντελοποίησης και τρισδιάστατων πρωτοτύπων, επέτρεψαν στους σχεδιαστές του Ferrari Styling Center και στους μηχανικούς του Μαρανέλο να επανασχεδιάσουν πλήρως την μπροστινή μάσκα και τις εισαγωγές αέρα του κινητήρα.

Επίσης, προστέθηκε μαύρο χρώμα στα παράθυρα, την οροφή και το κάλυμμα του κινητήρα, ενώ μειώθηκε το μέγεθος των πλαϊνών παραθύρων και αφαιρέθηκε η πίσω οθόνη, τονίζοντας την ισχυρή προσωπικότητα της SP48 Unica.

Ferrari SP48 Unica

Οι μεγαλύτερες αλλαγές σε σύγκριση με το στυλ της F8 Tributo, περιλαμβάνουν τις εισαγωγές αέρα για τις ροές ψύξης του κινητήρα στον μπροστινό προφυλακτήρα και κάτω από την πίσω αεροτομή.

Παρόλο που η καμπίνα διατηρεί την τεχνική ταυτότητα της F8 Tributo – εξαιρουμένης της πίσω οθόνης, έγινε δουλειά στο να επιτευχθεί ο τέλειος συνδυασμός χρωμάτων και διακοσμήσεων που αντικατοπτρίζει την κομψή, σπορ και επιθετική προσωπικότητα της SP48 Unica.

Ferrari SP48 Unica

Χρησιμοποιείται μαύρο Alcantara με διάτρητο λέιζερ στα καθίσματα και στο μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης της καμπίνας, κάτω από το οποίο υπάρχουν ματιές από ιριδίζον κοκκινωπό-πορτοκαλί ύφασμα, που ταιριάζουν με το εξωτερικό χρώμα. Μολονότι δεν το βλέπουμε, το πιλοτήριο της SP48 Unica διαθέτει ματ ανθρακονήματα.

Η μοναδική Ferrari SP48 Unica τροφοδοτείται από τον ίδιο twin turbo V8 με την F8 Tributo, 3.9 lt, ισχύος 710hp με 770Nm ροπής, που επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτ., στα 0-200 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτ. και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα. Η τιμή της ανέρχεται στα 266.000 ευρώ.





ΠΗΓΗ