Maxim Shemetov via Reuters

Και η Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να πάρει μερίδιο προβολής ανάλογο με πόλεις όπως το Αμπού Ντάμπι, το Πόρτο, το Σαν Ντιέγκο, το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, η Αγία Πετρούπολη, το Βερολίνο και τόσες άλλες πόλεις ανά τον κόσμο, που έχουν φιλοξενήσει το υπερ-θέαμα των αιθέρων.

Την εισήγηση για τη διεκδίκηση αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Air Race, αγώνες του οποίου έχω παρακολουθήσει, έκανε σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι αγώνες αυτοί, αποτελούν ατραξιόν και έχουν προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες θεατών, πέραν των εκατομμυρίων τηλεθεατών. Χαρακτηριστικά, υπάρχουν 51 τηλεοπτικές μεταδόσεις, με συμμετοχή από 187 χώρες, περίπου 511 εκατομμύρια τηλεθεάσεις και τουλάχιστον 2,5 δισ. διαδικτυακές διαδράσεις και πολλά παράλληλα δρώμενα. 

Alexey Nasyrov via Reuters

Η διοργάνωση ενός παγκόσμιου γεγονότος αυτού του βεληνεκούς, θα προβάλει τη Θεσσαλονίκη ως αστικό τουριστικό προορισμό σε διεθνές επίπεδο και θα την κατατάξει στον χάρτη των πόλεων υποδοχής παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί έναν ισχυρό μοχλό ανάπτυξης τόσο του αθλητικού τουρισμού όσο και των πόλεων που φιλοξενούν αυτές τις διοργανώσεις.

Η διοργάνωση, έχει κι ένα σημαντικό οικολογικό πρόσημο, καθώς το World Championship Air Race (WCAR) χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα τρίτης γενιάς με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.





ΠΗΓΗ