Τον ηλεκτρισμό των επιχειρησιακών της οχημάτων ξεκίνησε η Νέα Οδός, με την προμήθεια του πρώτου, 100% ηλεκτρικού βαν.

Η εταιρεία, έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Go Green», μέσω του οποίου θα αντικαταστήσει όλα τα συμβατικά της οχήματα, με ηλεκτρικά.

Με αυτόν τον τρόπο, καθίσταται η πρώτη εταιρεία λειτουργίας, συντήρησης και διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων στη χώρα, που ξεκινά να χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικά επιχειρησιακά οχήματα.

Στόχος της εταιρίας είναι η δραστική μείωση των άμεσων εκπομπών αέριων ρύπων από το στόλο των εταιρικών οχημάτων και η σταδιακή αντικατάσταση όλων με «πράσινα» οχήματα. Στην πρώτη αυτή φάση, τα «πράσινα» βαν της εταιρίας, θα χρησιμοποιηθούν ως οχήματα συντήρησης και εκτέλεσης εργασιών.

Η Νέα Οδός είναι πρωτοπόρος στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, καθώς από το 2018 η εταιρία φρόντισε να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για το υπεραστικό ταξίδι ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η Ιόνια Οδός, είναι ακόμη και σήμερα, ο πρώτος και ο μόνος αυτοκινητόδρομος στη χώρα, που προσφέρει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων καθ’ όλο το μήκος του, σε όλα τα ΣΕΑ, σε: Ευηνοχώρι, Αμβρακία, Αμφιλοχία, Φιλιππιάδα και Επισκοπικό, ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 πρόκειται να ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε όλους τους Σ.Ε.Α του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας που διαχειρίζεται η εταιρία. Σήμερα ταχυφορτιστές σε αυτό το τμήμα λειτουργούν στο ΣΕΑ Αταλάντης.
Παρόμοια στρατηγική έχει τεθεί σε εφαρμογή και στην Κεντρική Οδό, καθώς το ΣΕΑ Σοφάδων του Ε65 στο τμήμα Ξυνιάδα Τρίκαλα, διαθέτει αμφίπλευρα ταχυφορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ και στο ΣΕΑ του νότιου υπό κατασκευή τμήματος, έχει ήδη υλοποιηθεί σχετική πρόβλεψη.

Επιπλέον, Νέα Οδός και Κεντρική Οδός, παρέχουν στους οδηγούς τη δυνατότητα ανακύκλωσης, μέσω ειδικών κάδων σε κάθε πάρκινγκ με WC ή ΣΕΑ. Επίσης, και οι δυο εταιρίες έχουν σχεδιάσει και εφαρμόζουν ένα καινοτόμο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το οποίο και πιστοποιείται κάθε χρόνο, ανελλιπώς, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14001:2015.

ΠΗΓΗ