Με ένα χρόνο καθυστέρηση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ανοίξει το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Υdor Hotel & Spa στη Κέα (Τζια).

Τον Ιούνιο του 20921, τo νέο «αδερφάκι» του Porto Kea Suites, θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του. Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του κοινωνικού γίγνεσθαι του Βουρκαριού.

Ως το νεότερο μέλος των Elixos Hotels, το Ydor Hotel & Spa συνδυάζει στοιχεία τοπικής αρχιτεκτονικής και σύγχρονης αισθητικής, δημιουργώντας ένα χαρμάνι πολυτέλειας και ανέσεων.

Η έμπνευση για το όνομα του ξενοδοχείου προήλθε από το κράμα της μυθολογίας του νησιού και ενός από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου: το στοιχείο του νερού. Η Κέα παλιά ονομαζόταν «Υδρούσσα», από τις άφθονες πηγές νερού που υπήρχαν διάσπαρτες στο νησί. Ο θρύλος λέει, ότι οι νύμφες του νερού κατοικούσαν στο καταπράσινο νησί. Οι θεοί ζήλεψαν την απαράμιλλή ομορφιά της Κέας και έστειλαν ένα λιοντάρι να διώξει τις νύμφες με αποτέλεσμα στο νησί να επικρατήσει η ξηρασία. Τότε οι κάτοικοι του τόπου παρακάλεσαν τους θεούς να επαναφέρουν την ομορφιά του νησιού και αυτοί το έκαναν με θέρμη.

Αυτή η αναγέννηση του ωραίου, αντικατοπτρίζεται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Ydor Hotel & Spa με την κεντρική εξωτερική πισίνα, την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα του spa και τις εννιά πισίνες σε δωμάτια και σουίτες.

 

 

ΠΗΓΗ