Το «And Then There Were None» ή στα Ελληνικά «Και μετά δεν έμεινε κανένας» είναι μία σειρά τριών επεισοδίων (55 λεπτά το καθένα τους) και παραγωγής του BBC One. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Agatha Cristie ενώ στο cast της συγκεντρώθηκαν μεγάλα ονόματα, όπως ο Charles Dance (Game of Thrones), ο Sam Neill (Jurassic Park) και η Miranda Richardson (The Hours).

Παράλληλα, η σειρά είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤflix με δύο συμπτυγμένα επεισόδια διάρκειας μίας ώρας και 25 λεπτών το καθένα.

Προβλήθηκε το 2015 ενώ το σενάριο αυτό έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο με την ομότιτλη ταινία του 1945.

Στα της πλοκής τώρα. Όπως μας ενημερώνει το lordoftheseries.gr οχτώ άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, είναι καλεσμένοι της οικογένειας Owen στην πολυτελή τους έπαυλη σε ένα έρημο νησί. Οι Owens όμως είναι για κάποιο λόγο άφαντοι και θεωρητικά οι αντιπρόσωποι τους είναι οι οικιακοί βοηθοί, το αντρόγυνο των Rogers.

Τόσο η ανεξήγητη απουσία των οικοδεσποτών τους, όσο και η μυστηριώδης συμπεριφορά των οικιακών βοηθών, προκαλούν νευρικότητα και ανησυχία στους οχτώ καλεσμένους, που αρχίζουν να πιστεύουν πως δεν έπρεπε να είχαν έρθει στο νησί αυτό.

Τα μυστικά όλων, πολύ σκοτεινά και αιματοβαμμένα, δεν αργούν να έρθουν στη φόρα, δημιουργώντας ένας χαοτικό κλίμα ανάμεσα στους οχτώ αγνώστους. Οι θάνατοι δεν αργούν να διαδεχθούν ο ένας τον άλλον, δίχως να υπάρχει μία εξήγηση για το πως και το γιατί. Μόνο κάποια στρατιωτάκια στην κεντρική τραπεζαρία, που μειώνονται κατά ένα όταν υπάρξει ένας θάνατος…

Ένας δολοφόνος όμως κυκλοφορεί ελεύθερος στο νησί αυτό και έτοιμος να διαπράξει την επόμενη δολοφονία του. Το σίγουρο είναι ότι κάθε του κίνηση είναι μελετημένη και δεν γίνεται τυχαία. Η απάντηση στο ποιος είναι αυτός μας αφήνει με ανοιχτό το στόμα!

Κομψή, σκοτεινή και γεμάτη αγωνία.

Το σενάριο, που φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά πως είναι της Agatha Christie, αποτελεί το δυνατό χαρτί εδώ, καθώς η αγωνία και το μυστήριο που επικρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών επεισοδίων σε «απορροφούν».

Μπορεί ο τίτλος να προδικάζει την εξέλιξη της ιστορίας, όμως οι ιστορίες των χαρακτήρων και οι ανατροπές είναι μεγάλες, με την πλοκή να μην κουράζει πουθενά. Όλο το setting, με πολλούς άγνωστους χαρακτήρες σε μία έπαυλη πάνω σε ένα έρημο νησί, αποτελεί συνταγή επιτυχίας.

Επίσης πολύ δυνατό χαρτί αποτελούν οι ερμηνείες, αλλά ποιος περίμενε κάτι λιγότερο όταν στο cast βρίσκεται ο εξαιρετικός Charles Dance, που κλέβει την παράσταση σε κάθε του σκηνή. Προσωπικά, απόλαυσα και την ερμηνεία του Burn Gorman, γνωστού από το ρόλο του Karl Tanner στο Game of Thrones.

Μια μίνι σειρά ό’τι πρέπει για ένα χειμωνιάτικο απόγευμα. Θα «φύγει» πριν το καταλάβετε.





ΠΗΓΗ