Έντονες αντιδράσεις και ποικίλα αρνητικά σχόλια προκάλεσε το προχθεσινό επεισόδιο του GNTM 3 το οποίο έγινε στη μαγευτική και πανέμορφη Ελαφόνησο.

Τα υποψήφια μοντέλα, κριτές και συντελεστές του GNTM 3 βρέθηκαν στην παραλία Σίμος στην Ελαφόνησο η οποία είναι προστατευμένη περιοχή του δικτύου Natura. Κατά την έναρξη του προχθεσινού επεισοδίου, τόσο ο Γιώργος Καράβας όσο και η Βίκυ Καγιά φρόντισαν να αναφερθούν σε αυτό.

«Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί» είπε ο Καράβας, με την Καγιά να προσθέτει: «Βέβαια, γιατί πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ».

Η συγκεκριμένη φωτογράφιση όμως και ειδικά το πλάνο της Βίκυς Καγιά στο οποίο οδηγούσε ένα θηριώδες τζιπ προκάλεσε κύμα αρνητικών σχολίων στα social media.

Μάλιστα μέχρι η Greenpeace Ελλάδας στο λογαριασμό της στο Instagram ανέβασε σχετικά στόρι με σκηνές από το GNTM, τονίζοντας πως είναι λάθος αυτό που κάνουν.

Μετά την τοποθέτηση του τηλεοπτικού σταθμού, Star Channel με την οποία προχώρησε σε διευκρινήσεις, ήρθε και η σειρά του Δήμου Ελαφονήσου.

«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε από εσφαλμένες εντυπώσεις που προκλήθηκαν για τα πλάνα  της  εκπομπής  GNTM  στην  τηλεόραση  του  STAR,  από τον  Δήμο  Ελαφονήσου ανακοινώνονται τα εξής:

  1. Τα συγκεκριμένα πλάνα  αφορούν  περιοχή  στάθμευσης  οχημάτων  και  όχι  αμιγώς  την προστατευόμενη λόγω των αμμοθινών έκταση την οποία εμείς εντάξαμε στο πρόγραμμα NATURA και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπαμε οποιαδήποτε αλλοίωση ή και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.
  2. Η ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης που εκδόθηκε απαντά στα τυχόν ερωτήματα και στις άδικες διαμαρτυρίες όσων,  πέρα  και πάνω  από εμάς τους κατοίκους, αυτοαναγορεύθηκαν ως προστάτες του τόπου στον οποίο ζούμε και την αξία του οποίου εμείς οι ίδιοι έχουμε αναδείξει.
  3. Τα βασικά πλάνα της  εκπομπής ήταν  στατικά  και σε  καμία περίπτωση δεν έβλαψαν το οικοσύστημα,  η δε κίνηση  των τροχοφόρων  ήταν σε σημείο  συγκέντρωσης βρόχινων νερών δεδομένου ότι  τα γυρίσματα  έγιναν τον Οκτώβριο.

Διαβεβαιώνουμε  όλους  ότι  η Ελαφόνησος  που  εφέτος  κέρδισε  την αγάπη και την προτίμηση χιλιάδων επισκεπτών θα παραμείνει προσφιλής χάρη στο φυσικό του περιβάλλον και τα γραφικά του τοπία τα οποία προστατεύουμε και στα οποία  επενδύουμε προκειμένου να αναδείξουμε το νησί όπου έχουμε την ευλογία να κατοικούμε. Εκ του Δήμου Ελαφονήσου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

ΠΗΓΗ