Ειλημμένη εδώ και πολλές εβδομάδες ήταν από τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως πληροφορείται το CNN Greece, η απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού του 2024 την οποία ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (17/12) μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί τις ενστάσεις του για επιμέρους ζητήματα, όπως το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, ωστόσο, σύμφωνα με ανώτερες πηγές του κόμματος, θεωρεί προτεραιότητα την αμυντική θωράκιση της χώρας και δεδομένη την ευαισθησία του προέδρου του σε αυτά τα ζητήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, στην Κουμουνδούρου δίνουν έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα κι από την εξασφάλιση στέγης γι’ αυτούς στις παραμεθόριες κι όχι μόνο περιοχές.

Παραλλήλως, ωστόσο, ζητούν διαφάνεια στις αμυντικές προμήθειες κι εξοπλισμούς, αλλά και ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξάλλου, υπενθυμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είχε καταψηφίσει επί της αρχής τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2023, ωστόσο είχε υπερψηφίσει τη συντριπτική πλειοψηφία τους με εξαίρεση την Καλαμάτα, την προμήθεια των έξι επιπλέον Rafale, καθώς και τα αμφίβια οχήματα AAV’s.

Σημειώνουν, μάλιστα, με νόημα οι ίδιες πηγές πως πιθανόν να μην υπερψήφιζαν και φέτος αν στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβανόταν ξανά το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης το οποίο χαρακτηρίζουν υπερκοστολογημένο και το σχετικό πρότζεκτ σκανδαλώδες.

«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι δύναμη πατριωτικής ευθύνης, υπερψηφίζουμε τις αμυντικές δαπάνες, καθώς στηρίζουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Ταυτόχρονα, όμως, διατηρούμε το δικαίωμά μας να ελέγχουμε και να κρίνουμε κάθε σχετικό πρόγραμμα ώστε αυτό να υπηρετεί πραγματικά τις επιχειρησιακές ικανότητες χωρίς να υπονομεύει την εθνική οικονομία», ανάφερε ο κ. Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κ.Ο.





ΠΗΓΗ