«Η Ελλάδα διατηρεί τα δικαιώματά της που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις, την Συνθήκη της Λωζάνης, του Μοντρέ και των Παρισίων για την θωράκιση και την άμυνά της», ξεκαθάρισε από την Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα προς κάθε πλευρά ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να θωρακίζει την άμυνά της και στα νησιά με βάση τα δικαιώματά της.

«Ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας, όπως είναι και αυτό της διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο της οποιαδήποτε συμφωνίας» είπε και ξεκαθάρισε πως «δεν υφίσταται κανένα ζήτημα απομείωσης της ισχύος των ελληνικών νησιών από άποψης Ενόπλων Δυνάμεων» απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή των “Σπαρτιατών” – ο οποίος κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει εάν υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών.

Υπογραμμίζοντας εμφατικά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο επιχειρησιακής και διπλωματικής ισχύος που είχε ποτέ, ο κ. Γεραπετρίτης προσέθεσε πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές που δεν υπήρξε τις προηγούμενες δεκαετίες.

«Διπλωματικά η Ελλάδα έχει κτίσει συμμαχίες που ενισχύουν τη διεθνή της θέση. Προσερχόμενοι στις συζητήσεις με την Τουρκία προσερχόμαστε από θέση ισχύος» ανέφερε χαρακτηριστικά .





ΠΗΓΗ