Τη δημιουργία σώματος πληροφορικής, με ειδική διεύθυνση κυβερνοασφάλειας για την προστασία των Ενόπλων Δυνάμεων προανήγγειλε εξερχόμενος του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο παρουσιάσθηκε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Νίκος Δένδιας τόνισε: «Θα κάνει ανακοινώσεις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Το νομοσχέδιο θα βγει στη δημόσια διαβούλευση, είναι ένα νομοθέτημα που αφορά κατ’ αρχήν μια νέα φάση στην «Ατζέντα 2030» των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή την εισαγωγή της Καινοτομίας.

Δείτε εδώ την παρουσίαση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ

Θα δημιουργηθεί το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο θα ενώσει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων με τη νέα τεχνολογία, όπως και με το οικοσύστημα των αμυντικών επιχειρήσεων της Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα, θα δημιουργήσουμε Σώμα Πληροφορικής, με ειδική διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας, την ονομάζουμε «Μονάδα 1864», για να προστατεύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και γενικότερα τον ελληνικό δημόσιο τομέα, από τις απειλές της νέας εποχής».

ΠΗΓΗ