Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Απριλίου, στον Έβρο, όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχηματισμούς, μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια του Στρατού Ξηράς, στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Όπως ανακοινώθηκε, συνοδευόμενος από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο και τον διοικητή της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγο Ιωάννη Κορρέ, ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τη γέφυρα Κήπων και το επιτηρητικό φυλάκιο «Γ. Κήπων», όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας ταξίαρχος Γεώργιος Σελαϊδινάκος και παρακολούθησε σύντομη ενημέρωση.

Μετέβη ακολούθως στην έδρα του στρατηγείου της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, όπου ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες του σχηματισμού.

«Oι εθνοφύλακες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των Ενόπλων Δυνάμεων»

Επιπρόσθετα, συναντήθηκε με εθνοφύλακες των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Μεραρχίας και συνομίλησε μαζί τους. Tόνισε ότι οι εθνοφύλακες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής κοινωνίας και – ως τοπικά διαμένοντες – το καλύτερο παράδειγμα της «μάχης υπέρ βωμών και εστιών».

Παράλληλα, προστίθεται στην ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι για το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, η Εθνοφυλακή αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και για το λόγο αυτό βασική βούληση είναι η αναβάθμιση του θεσμού, με αντικειμενικό σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής.

Έμπρακτη απόδειξη της βούλησής αυτής, αποτελεί η πρόσφατη ψήφιση νέου νομικού πλαισίου για τον εξορθολογισμό των στρατολογικών διατάξεων και την αναβάθμιση του θεσμού, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου εντός του στρατοπέδου «Πατσούκα», στο 216 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας όπου ενημερώθηκε για τη δομή, τη στελέχωση και τη λειτουργία του νοσοκομείου και στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Αλεξανδρούπολης, όπου δέχθηκε με μεγάλη χαρά το δώρο των νηπίων που φιλοξεντούνται εκεί.

Επισκέφθηκε, ακόμη, και παρακολούθησε επίδειξη στο Κέντρο Εξομοιωτών, το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου εκαίδευση σε θέματα χειρισμού και τακτικής στα πληρώματα αρμάτων των Τεθωρακισμένων Μονάδων, μέσα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης πραγματοποίησε συνάντηση με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως ‘Ανθιμο.

«Ο Έβρος αποτελεί την προμετωπίδα της αποτρεπτικής ισχύος της πατρίδας μας»

«Ο Έβρος αποτελεί για εμάς την προμετωπίδα της αποτρεπτικής ισχύος της πατρίδας μας, μαζί με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και με τους Εθνοφύλακες που διαδραματίζουν διττό ρόλο, ως μέλη της τοπικής κοινωνίας και των Ενόπλων Δυνάμεων» πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε «έντονο» το κοινωνικό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων και συνέχισε: «Το είδαμε και στην πράξη πρόσφατα, στις πυρκαγιές του Έβρου, αλλά και γενικότερα στην Πολιτική Προστασία».

«Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, η μέριμνα για το προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών τους, αποτελεί πολλαπλασιαστή εθνικής ισχύος και κύρια προτεραιότητα, με έμφαση στη διευκόλυνση της καθημερινότητας, για να μπορούν να εκπληρώνουν απερίσπαστοι και με αποτελεσματικότητα την υψηλή αποστολή τους» εξήγησε.

Και υπογράμμισε: «Το επόμενο διάστημα, προχωρούμε ένα γιγάντιο πρόγραμμα κατασκευής κατοικιών σε όλη την επικράτεια, ξεκινώντας από τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με περίπου 700 νέες κατοικίες για τα στελέχη, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ενισχύσουμε έμμεσα και το εισόδημά τους, κυρίως όμως διότι έτσι θεωρούμε πως θα αρθούν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκείνοι και οι οικογένειές τους».

ΠΗΓΗ