Τους δημοσιογράφους που είναι υπεύθυνοι για τα δελτία της ΕΡΤ, καλεί το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να δώσουν εξηγήσεις για το σημείωμα που είδε το φώς της δημοσιότητας και έκανε λόγο να μην παίζουν τα πλάνα από την επίσκεψη και το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Όπως γράφει η Αυγή, ομόφωνα το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ καλεί τον Γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη και τον Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημερωτικών Εκπομπών Γιάννη Τρουπή, με αφορμή τις αντιδράσεις για το επίμαχο σημείωμα.

O Φώτης Καφαράκης πάντως, μέσω ανάρτησης στο προφίλ του στο Facebook, διεύψευσε κατηγορηματικά τα περί λογοκρισίας, παραθέτοντας μάλιστα και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το σχετικό ρεπορτάζ προβλήθηκε κανονικά σε όλα τα δελτία ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Στην ανάρτησή του ο κ.Καφαράκης αναφέρει πως όχι μόνο δεν υπήρχε κάποια απαγόρευση να προβληθούν οι επίμαχες φωτογραφίες, αλλά πωςη ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9″.

“Ως γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν “απαγόρευση” της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12.00, στις 15.00 το μεσημέρι -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00. Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9” αναφέρει στην ανάρτηση.

Η ΕΣΗΕΑ θα καλέσει ακόμα και το Νίκο Μάνεση να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του απέναντι σε πολίτη ενώ ήταν στον αέρα. Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Μάνεσης, εμφανώς εκνευρισμένος, ειρωνεύτηκε πολίτη που είπε σε δημοσιογράφο “να πάτε στην Ικαρία να κάνετε ρεπορτάζ”. “Κράτησε το τηλέφωνό της να την πάρουμε παραμονές των εκλογών να μας πει τι να ψηφίσουμε” είχε πει ο Νίκος Μάνεσης.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ