Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα είχε η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Από αυτή προέκυψε αφενός η αύξηση κατά 9 των θέσεων εισαγγελικών λειτουργών αλλά και το αίτημά τους για έγκαιρο εμβολιασμό των Εισαγγελικών και Δικαστικών λειτουργών ακόμη και από τα αδιάθετα εμβόλια.

Οι εισαγγελείς έθεσαν τα εξής ζητήματα:

1) Η ανάγκη συμμετοχής εκπροσώπων της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου.

2) Ο έγκαιρος εμβολιασμός των Εισαγγελικών και Δικαστικών λειτουργών ακόμη και από τα αδιάθετα εμβόλια.

3) Η αύξηση των οργανικών θέσεων των Εισαγγελικών Λειτουργών που με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε, ότι αυξάνονται από 1/02/2021 κατά εννέα (9) στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

4) Η εξαίρεση των αυτοφώρων δικαστηρίων από τη υπαγωγή σε φωνοληψία με αντίστοιχη τροποποίηση της υπ’ αριθ. 45304/2021 Υπουργικής Απόφασης.

5) Η ανάγκη περαιτέρω ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης.

6) Λοιπά ζητήματα όπως η κτιριακή υποδομή των Δικαστικών Μεγάρων, η προώθηση στη Βουλή του ήδη υπάρχοντος σχεδίου του νέου Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ., (Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων), η παράταση της προθεσμίας υποβολής του πόθεν έσχες του τρέχοντος έτους αλλά και των προγενέστερων ετών σε όσους συναδέλφους η Επιτροπή της Βουλής ζητά διευκρινίσεις.

Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή και θετική διάθεση τις προτάσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος τις οποίες διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ