Οκτώ χρόνια μετά την δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012 και ενώ οι υπαίτιοι του φόνου και της εξαφάνισης του πτώματος του άτυχου νεαρού άνδρα έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη και βρίσκονται στη φυλακή, η υπόθεση οδηγείται εκ νέου στην ανάκριση μετά τον εντοπισμό ακόμα εννέα κατηγορούμενων στο απίστευτο έγκλημα.

 

 

Η ανάκριση αυτή τη φορά αφορά τις κατηγορίες της συνέργειας στην αρπαγή και την δολοφονία του νεαρού, με εμπλεκόμενα πρόσωπα τη σύζυγο και τους γιους του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης σε βάρος του οποίου οι δικαστές επέβαλαν ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, η γυναίκα του δράστη ο οποίος φέρεται να είναι ο ιθύνων νους του σατανικού εγκλήματος, έχει ήδη καταδικαστεί για το αδίκημα της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης και της αρπαγής του θύματος σε 18ετή κάθειρξη, και τώρα αντιμετωπίζει και τη συμπληρωματική κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του φοιτητή.

 

Η μητέρα του θύματος προσήλθε σήμερα στο γραφείο της 1ης τακτικής ανακρίτριας της Αθήνας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση προκειμένου να υποβάλει δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας εναντίον των νέων εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάκριση έχει κατατεθεί η έκθεση Καναδού ερευνητή που συντάχθηκε μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα αρπαγής και εν συνεχεία δολοφονήθηκε. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα το πτώμα του μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Όρη, με τους δράστες να εξαφανίζουν στη συνέχεια τα ίχνη του. Η ανάκριση θα συνεχιστεί με εξέταση μαρτύρων.

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία της εξαφάνισης και της δολοφονίας του 26χρονου Μάριου, παιδιού εύπορης οικογένειας, είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, όταν στις 9 Αυγούστου του 2012, το νεαρό μοναχοπαίδι, φεύγει από το Διακοπτό Αχαϊας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, με το αυτοκίνητό του για το Αίγιο.

 
Την επόμενη μέρα Παρασκευή 10 Αυγούστου. Άγνωστος τηλεφωνεί στη μητέρα του Βαρβάρα Θεοχαράκη και της λέει πως έχουν απαγάγει το γιο της. Της ζητά λύτρα 620.000 ευρώ, για να τον αφήσουν ελεύθερο, χωρίς να του κάνουν κακό.

 
«Επειδή εδώ και δύο χρόνια δίνουμε στο γιο σου καθαρό πράμα και δεν μας πληρώνει μας χρωστάει 620.000 ευρώ. Αν θες να τον ξαναδείς, δώσε μας τα λεφτά», είπε ανδρική φωνή στη μητέρα του απαχθέντα. Ωστόσο εκείνη δεν τους πίστεψε καθώς, όπως είπε ο γιος της ούτε έπινε, ούτε κάπνιζε.

 

 

«Τους είπα ότι θα πάω στην αστυνομία και τους έκλεισα το τηλέφωνο» περιέγραψε η μητέρα σε συνέντευξή της, η οποία στράφηκε στη συνέχεια για βοήθεια σε οικογενειακό φίλο, ο οποίος της είπε καθησυχαστικά ότι «ο Μάριος θα ήταν σε καμιά παραλία με κανένα… γκομενάκι». Της συνέστησε επίσης να μην πάει στην αστυνομία επειδή οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι.

 
Παρόλα αυτά εκείνη πήγε μυστικά. Η εξαφάνιση του Μάριου δηλώθηκε στην αστυνομία στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζούσε και πως θα τον απελευθέρωναν μόνο εφόσον τους κατέβαλε τα χρήματα που είχαν ζητήσει ως λύτρα.

Οι απαγωγείς επέμεναν ότι ο Μάριος είναι ζωντανός, η μητέρα του όμως δεν τους πίστευε πια. Υποκύπτει στον εκβιασμό και τους δίνει 350 χιλ. ευρώ, έπειτα από ένα ατελείωτο αλισβερίσι τηλεφωνημάτων. Ενώ προσπαθούσε να μαζέψει τα υπόλοιπα χρήματα, οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, παρατήρησαν ότι τρία άτομα και ένα μαύρο βαν βρίσκονταν μόνιμα έξω από το σπίτι. Ετοίμαζαν να απαγάγουν και την ίδια. Η αστυνομία επενέβη και συλλαμβάνει επτά από τους δράστες. Ο Μάριος ωστόσο, ακόμα δεν έχει επιστρέψει σπίτι. Τα αρχεία από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες αποκαλύπτουν ότι ο τελευταίος που μίλησε με τον νεαρό ήταν ο 72χρονος φίλος της οικογένειας. Ο ίδιος που μέρες νωρίτερα είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την Βαρβάρα Θεοχαράκη να ενημερώσει την αστυνομία.

Ο επί χρόνια 72χρονος «οικογενειακός φίλος» συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης.

 
Μαζί του συλλαμβάνεται και η σύζυγός του, στην οποία επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος.

 
Για την υπόθεση του Μάριου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν, μία γυναίκα και άλλος ένας άνδρας, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο εγκέφαλος και οικογενειακός φίλος, όπως αποδείχθηκε έστησε την απαγωγή του Μάριου και στη συνέχεια προσποιείτο τον δήθεν διαπραγματευτή. Συνεννοούνταν τάχα με τους απαγωγείς, απαιτώντας από την μάνα του νεαρού να μην απευθυνθεί στις Αρχές.

 
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπής «Φως στο τούνελ» αποκαλύφθηκε το μακάβριο μυστικό που κρυβόταν για πολύ καιρό στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου.

 
Μια μεγάλη κηλίδα αίματος που, όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια, ανήκε στον Μάριο.

 
Η σoρός ωστόσο του νεαρού δεν βρέθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ