Η επόμενη μέρα για τη λειτουργία των Δικαστηρίων μετά το lockdown, που μέχρι στιγμής ισχύει έως τις 7 Δεκεμβρίου, αποτελεί το μείζον ζήτημα για τους δικηγόρους της χώρας, οι οποίοι σήμερα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ με τον υπουργό θα βρεθούν στο τραπέζι όλα τα ανοικτά θέματα, μεταξύ των οποίων η λειτουργία των Δικαστηρίων και η ανάγκη θεσμοθέτησης των αναγκαίων βελτιωτικών ρυθμίσεων για το χρονικό διάστημα μετά την πάροδο της ισχύος του lockdown.

Παράλληλα, οι δικηγόροι θα θέσουν μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τις τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων με το ν. 4745/2020, όπως έχουν διατυπωθεί στην από 12.11.2020 απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ, τη νομοθετική επίλυση των θεσμικών και οικονομικών εκκρεμών ζητημάτων των εμμίσθων δικηγόρων, την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων στην καταβολή των αποζημιώσεων Νομικής Βοήθειας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ