Πάνω από 80 προσαχθέντες κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου παραμένουν στοιβαγμένοι το απόγευμα της Κυριακής στο Μεταγωγών (Πέτρου Ράλλη και Θηβών), σύμφωνα με καταγγελίες, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις αφού οι συλληφθέντες για ανυπακοή στα μέτρα για την προστασία από την πανδημία υποχρεώνονται σε συνωστισμό.

Μάλιστα, έξω από το Τμήμα Μεταγωγών βρίσκεται η Δέσποινα Τοσονίδου εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ και ο Σωτήρης Καλιαμπάκος (μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας) απαιτώντας να τους επιτραπεί η είσοδος για να ελέγξουν τις υγειονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούνται οι προσαχθέντες.

Ωστόσο, όπως καταγγέλεται, παρά τις τηλεφωνικές παρεμβάσεις της Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ στον υφυπουργό ΠροΠο κ. Οικονόμου μέχρι στιγμής δεν τους επιτρέπεται η είσοδος.

Επίσης δεν έχει επιτραπεί η είσοδος ούτε σε βουλευτές.

Πάνω από 80 προσαχθέντες στοιβαγμένοι αυτή την στιγμή στο Μεταγωγών (Πέτρου Ράλλη και Θηβών).

Μάλιστα, έξω από αυτό η…

Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση για ό,τι συνέβη σήμερα και τις προσαγωγές εξέδωσε και η ΟΕΝΓΕ, τονίζοντας ότι «είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ‘υγειονομική ασφάλεια’ που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από