Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου Βέροιας για την προσπάθεια που έχει καταβληθεί τους τελευταίους μήνες στη διαχείριση της πανδημίας. Στο νοσοκομείο από το καλοκαίρι λειτουργεί κλινική covid, της οποίας το προσωπικό έχει εκπαιδεύτηκε στο ΑΧΕΠΑ σχετικά με την εφαρμογή πρωτοκόλλου και διαχείρισης περιστατικών covid. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον πρωθυπουργό το νοσοκομείο ενισχύθηκε σε προσωπικό αλλά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ενώ τον Αύγουστο του 2019 η μονάδα διέθετε δυο αναπνευστήρες, σήμερα διαθέτει δώδεκα. Νοσηλεύτηκαν περισσότερα 550 περιστατικά ασθενών covid-19.

«Γνωρίζω πόσο πολύ δοκιμάστηκαν όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και το νοσοκομείο της Βέροιας και τα νοσοκομεία της Πέλλας που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο ότι από την πρώτη στιγμή το υπουργείο και η 3η Υγειονομική Περιφέρεια, όλα τα στελέχη, στάθηκαν κοντά σας, για να σας ενισχύσουμε στο μέτρο του εφικτού. Προστέθηκε προσωπικό και παραπάνω εξοπλισμός, αλλά όλα αυτά έχουν ελάχιστη σημασία μπροστά στη δική σας προσπάθεια», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη διοίκηση και τους εργαζομένους του νοσοκομείου.

«Καταφέραμε να περιθάλψουμε τον κάθε συμπολίτη μας, ο οποίος είχε ανάγκη ιατρικής φροντίδας και κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Τα κάναμε όλα τέλεια; Προφανώς όχι. Βελτιωνόμαστε, μαθαίνουμε πάντα από τα λάθη μας, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που -ελπίζουμε να μην χρειαστεί- έλθουμε πάλι αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όλοι μαζί να ενημερώσουμε την ελληνική κοινωνία γιατί ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος»

Συζητώντας με το υγειονομικό προσωπικό ο πρωθυπουργός μίλησε για το «μεγάλο στοίχημα» του εμβολιασμού λέγοντας τους χαρακτηριστικά: «Ο εμβολιασμός θα αρχίσει επίσημα στις 27 Δεκεμβρίου. Θα εμβολιαστώ κι εγώ από τους πρώτους, αλλά οι πρώτοι που πρέπει να εμβολιαστούν είναι (σ.σ. όσοι αποτελούν) το υγειονομικό μας προσωπικό. Κι εκεί θα χρειαστούμε τη δική σας βοήθεια, το δικό σας καλό παράδειγμα. Γνωρίζουμε ότι τα ποσοστά των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν είναι υψηλά, θέλουμε να τα κάνουμε ακόμη υψηλότερα και θέλουμε να δώσετε εσείς το καλό παράδειγμα, ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσετε τους εαυτούς σας και δεν θα χρειαστεί να περάσετε από τη δοκιμασία του κορονοϊού».

«Ξέρετε πολύ καλά ότι εκεί είναι η μεγάλη δοκιμασία για πολλούς συμπολίτες μας. Είναι ένας ιός που τώρα προσπαθούμε να καταλάβουμε. Χτυπάει πρωτίστως ηλικιωμένους συμπολίτες αλλά και νεώτεροι μπορεί να ταλαιπωρηθούν και να χάσουν τη ζωή τους και δε θα αφήσουμε πίσω μας αυτήν την μεγάλη περιπέτεια αν δεν πετύχουμε έναν μαζικό εμβολιασμό του ελληνικού πληθυσμού. Είναι μια εξαιρετικά σύνθετη άσκηση, θα χρειαστούμε τη βοήθεια σας. Εμείς θα παραδώσουμε τα εμβόλια, όπου πρέπει και όπως πρέπει, ανάλογα πώς τα παραλαμβάνουμε από το εξωτερικό, αλλά μετά η ευθύνη περνά στα δικά σας χέρια. Όλοι μαζί πρέπει να ενημερώσουμε την ελληνική κοινωνία, την τοπική κοινωνία της Βέροιας, γιατί ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος», τόνισε ο πρωθυπουργός, και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει.

«Εθνικός στόχος για το 2012 η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης»

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου της Βέροιας, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πρόκειται να παραδοθεί τους επόμενους μήνες. «Χαίρομαι που ξεπεράστηκαν διαχρονικά εμπόδια. Θέλω να θυμίσω ότι αυτή η πτέρυγα επρόκειτο να παραδοθεί το 2016, θα παραδοθεί αισίως τους πρώτους μήνες του 2021. Θέλω να συγχαρώ τον διοικητή για την πολύ μεγάλη προσπάθεια, που έχει καταβάλει, ώστε αυτή η νέα πτέρυγα, που στην ουσία είναι ένα καινούριο νοσοκομείο για την πόλη της Βέροιας, να είναι έτοιμη όσο το δυνατόν πιο σύντομα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «υποδειγματική» την μονάδα εντατικής θεραπείας που επισκέφθηκε όπως και την παιδιατρική μονάδα. «Νομίζω ότι είναι μία παρακαταθήκη για την ευρύτερη περιοχή και η καλύτερη έμπρακτη απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει ουσιαστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας», υπογράμμισε.

Ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα «για τη σημαντική δουλειά που κάνει κι αυτός για να στηρίξει το εθνικό σύστημα υγείας και τις υποδομές του», διαβεβαίωσε ότι «δεν σταματάμε εδώ την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας», καθώς « η κρίση του κορονοϊού ήταν μια αφορμή να κοιτάξουμε σε βάθος, να δούμε τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες ενός εθνικού συστήματος υγείας, το οποίο πρέπει να στηριχθεί, πρέπει να εκσυγχρονιστεί, πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικό και αυτό είναι και μία προσωπική δικιά μου δέσμευση, είναι ένας μεγάλος εθνικυ, με όλες τις υγειονομικές περιφέρειες, σε όλες τις πτυχές του, θα δούμε όλο τον χάρτη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που όπως καλά ξέρετε πάσχει σε όλη τη χώρα».

Όπως εξήγησε, «όταν πάσχει η πρωτοβάθμια περίθαλψη έρχονται περισσότερα περιστατικά από όσα χρειάζεται στα νοσοκομεία» και γι’ αυτό «θα δούμε πώς θα ενισχύσουμε τα νοσοκομεία, έτσι ώστε το κάθε νοσοκομείο να έχει την απαραίτητη υποδομή να κάνει αυτό το οποίο πρέπει, αυτό το οποίο του αναλογεί για το μέγεθος της τοπικής κοινωνίας που εξυπηρετεί ώστε να δούμε τις πολιτικές της πρόληψης που κι αυτές έχουν πολύ μεγάλη σημασία».

«Η υγεία είναι στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής και για το 2021, κανείς πολίτης δε θα μείνει χωρίς ποιοτική φροντίδα, αλλά αυτό το εγγυάστε εσείς, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής οπότε και πάλι ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε όλες και σε όλους και να ευχηθώ από καρδιάς καλές γιορτές, για αυτό ήλθα για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ», κατέληξε ο πρωθυπουργός, ευχόμενος «καλές γιορτές, να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία, το 2021 που είναι τόσο εμβληματικό έτος για την χώρα μας συνολικά, να είναι η χρόνια που θα αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια, αυτήν την κρίση και θα βγούμε πιο ενωμένοι, θα βγούμε πιο ισχυροί από αυτήν την πρωτόγνωρη ταλαιπωρία».

«Η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Βέροιας»

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας θα διαθέτει έξι χειρουργεία, δώδεκα κλίνες εντατικής φροντίδας και άλλες κλινικές.

«Είμαστε μια ομάδα όλοι, από εμένα μέχρι τους εργαζόμενους, όχι μόνο το υγειονομικό προσωπικό, αλλά και το διοικητικό, γιατί για να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο χρειάζεται και το διοικητικό προσωπικό, διότι πρέπει όλα να λειτουργούν σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Θα είμαστε κοντά σας και με το καλό να εγκαινιάσουμε και την καινούργια πτέρυγα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η νέα πτέρυγα νοσοκομείου της Βέροιας θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2021 και θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και τους επισκέπτες της Ημαθίας. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έχει τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της περιοχής μας σε απόλυτη προτεραιότητα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην επίσκεψη του στο νοσοκομείο.

Νωρίς το πρωί σε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και ο περιφερειάρχης συζήτησαν για τα τελευταία δεδομένα που δείχνουν βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στην πόλη, καθώς και για άλλα ζητήματα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο τέλος της επίσκεψης ο περιφερειάρχης ξενάγησε τον πρωθυπουργό στον χώρο, όπου θα ανεγερθεί το νέο διοικητήριο της Ημαθίας. «Το κτίριο θα στεγάζει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία. Έγινε παραχώρηση του οικοπέδου προχθές από το υπουργείο Οικονομικών και προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση του κτιρίου, στην είσοδο της πόλης της Βέροιας», διευκρίνισε ο κ.Τζιτζικώστας.

Με την επίσκεψη στη Βέροια ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Κεντρική Μακεδονία.

Κυρ. Μητσοτάκης από Έδεσσα: Να προσέχουμε στις γιορτές, να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

Το εμβόλιο είναι πλέον στη «φαρέτρα» μας στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά απαιτείται επίσης προσοχή από όλους, ειδικά μέσα στις γιορτές, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέας έξαρσης της πανδημίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε υγειονομικούς, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν όλοι – θα έχουν άλλωστε πρώτοι αυτή τη δυνατότητα σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό στο τέλος του μήνα – και να δώσουν το παράδειγμα, ώστε να πειστούν και όσοι προβληματίζονται, ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν και την υγεία τους και τη δημόσια υγεία.

«Ήρθα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσπάθεια την οποία καταβάλετε, κάναμε κι εμείς ότι μπορούσαμε για να ενισχύσουμε το νοσοκομείο και φυσικά θα κάνουμε κι άλλα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Νομίζω, ότι αφήσαμε πίσω μας τα πιο δύσκολα του δεύτερου κύματος, αλλά τώρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσέχουμε όλοι, ειδικά αυτές τις μέρες των γιορτών για να μην έχουμε νέα έξαρση. Και βέβαια έχουμε τώρα και στη φαρέτρα μας το εμβόλιο που θα αρχίσει να δίνεται στους υγειονομικούς από το τέλος του μήνα και θέλουμε όλες και όλοι να δώσετε το καλό παράδειγμα. Διότι εσείς είστε στην πρώτη γραμμή και έχετε ένα λόγο παραπάνω να εμβολιαστείτε με προθυμία, για να μπορείτε να πείσετε κι αυτούς οι οποίοι μπορεί να είναι ακόμη προβληματισμένοι, ή κάνουν δεύτερες σκέψεις, ότι πρέπει να το κάνουν για τη δική τους προστασία όλων των υπολοίπων».

Ο πρωθυπουργός είχε ένα σύντομο διάλογο στο προαύλιο του νοσοκομείου με υγειονομικούς που τον υποδέχθηκαν στην είσοδο. Μια υγειονομικός είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι και η ίδια και όλο το προσωπικό θα εμβολιαστούν και για να δώσουν το καλό παράδειγμα, αλλά και για να ανακτήσουν τους βαθμούς ελευθερίας, όπως ανέφερε, «τους όποιους απολάμβαναν όλοι οι πολίτες πριν τον κορονοϊό και οι οποίοι περιορίστηκαν λόγω πανδημίας» και κ. Μητσοτάκης σχολίασε:

«Να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Διότι, εάν δεν πετύχουμε, εάν δεν φτάσουμε σε σημείο εμβολιασμού σε ποσοστό άνω του 50%, πάντα θα ζούμε μέσα στον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας».

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε μέσα στο νοσοκομείο με γιατρούς, εντατικολόγους και νοσηλευτές και ενημερώθηκε για την κατάσταση και έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους, ευχόμενος χρόνια πολλά και δίνοντας ευχές για τις γιορτές. «Το 2021 θα είναι πολύ καλύτερο από το 2020» είπε ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε για το νοσοκομείο της Βέροιας.

Κυρ. Μητσοτάκης σε υγειονομικούς στα Γιαννιτσά: Πρώτα από απ’ όλα να εμβολιαστείτε εσείς και να περάσετε το μήνυμα

Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών και το Κέντρο Υγείας (εμβολιαστικό κέντρο νομού Πέλλας) επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στη Βόρεια Ελλάδα.

“Ήρθα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε. Ξέρω ότι το νοσοκομείο έχει δοκιμαστεί πολύ. Αντέξαμε όμως και θα εξακολουθούμε ν’ αντέχουμε. Θέλω να ξέρετε ότι έχετε την αμέριστη στήριξή μου σε όλο τον αγώνα τον οποίο δίνετε”, είπε ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τη διοίκηση και εργαζόμενους του νοσοκομείου, που τον υποδέχθηκαν, και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη στο νομό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. “Ξέρουμε ότι ειδικά η Πέλλα χτυπήθηκε πολύ από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Το νοσοκομείο έφτασε στα όριά του. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να υποστηρίξουμε -το ξέρετε καλά- και σε ανθρώπινο δυναμικό και θέλω να ευχαριστήσω και τους γιατρούς και τους εθελοντές, οι οποίοι προσφέρθηκαν να έρθουν να στηρίξουν το νοσοκομείο”, τόνισε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα που δείχνουν μείωση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός. “Τα κρούσματα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα μειώνονται σταθερά αλλά βέβαια έχουμε τις μέρες των γιορτών μπροστά μας, οπότε πρέπει κι εσείς σε τοπικό επίπεδο να περάσετε το μήνυμα, αυτές τις μέρες (να περάσουμε) πολύ στενά, οικογενειακά για να μπει το ΄21 στην κυριολεξία με το δεξί και να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που θα μας δοκιμάσουν και θα μας πιέσουν πάρα πολύ”.

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο θέμα του εμβολιασμού και στη σημασία που έχει να εμβολιαστούν πρώτα απ’ όλα οι υγειονομικοί, ειδικά αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ώστε να δώσουν το καλό παράδειγμα. “Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 27, θα εμβολιαστώ κι εγώ από τους πρώτους και μετά θα έχουμε μια σταθερή ροή. Πρώτα απ’ όλα να εμβολιαστείτε εσείς και πρώτα απ’ όλα να περάσετε εσείς το μήνυμα, ότι οι υγειονομικοί, ειδικά της πρώτης γραμμής, έχουν μια ευθύνη απέναντι στον εαυτό τους και απέναντι σ’ αυτούς που φροντίζουν, να είναι πρώτοι εκεί να δώσουν το καλό παράδειγμα και να εμβολιαστούν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Δεν εκτιμώ -θέλω να το τονίσω γιατί ακούω διάφορα- ότι θα υπάρξει ουσιαστική αντίδραση στον εμβολιασμό. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων, αλλά εσείς πρέπει να δώσετε πρώτες και πρώτοι το καλό παράδειγμα γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Δεν αμφιβάλλω γι αυτό. Οπότε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε μέσω ασυρμάτου, από την είσοδο του νοσοκομείου, στους εργαζόμενους κάποιοι εκ των οποίων είχαν βγει στο μπαλκόνι, και στη συνέχεια -και πάλι μέσω ασυρμάτου- και με τους εργαζόμενους του ΤΕΠ COVID. “Βλέπω ότι η πίεση έχει αρχίσει και μειώνεται και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Τα δύσκολα είναι πίσω μας, αρκεί να προσέχουμε”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, τους ευχαρίστησε για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν και τους ευχήθηκε καλές γιορτές.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός πήγε έξω από τη ΜΕΘ και μίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές και συζήτησαν για τα προβλήματα και τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν. Τους ευχαρίστησε, δε, για τη μεγάλη, όπως υπογράμμισε, στήριξή τους. “Είμαστε στρατιώτες για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάχη κι εσείς ήσασταν δίπλα μας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ”, ανέφερε, από την πλευρά της, η διευθύνουσα του νοσοκομείου.

Ένα ημερολόγιο από το προσωπικό που φροντίζει ασθενείς COVID

Ο πρωθυπουργός έλαβε, επίσης, από τον διοικητή του νοσοκομείου, Ευάγγελο Λόγγο, ένα τετράδιο, όπου έγραφαν τις σκέψεις τους τα μέλη του προσωπικού COVID του νοσοκομείου, ένα είδος χειρόγραφου ημερολογίου, και ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να το μελετήσει για να δει την καθημερινότητα του αγώνα τους κατά της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών έδειξαν στον πρωθυπουργό τη μαρμάρινη επιγραφή, η οποία αναφέρει ότι το νοσοκομείο θεμελιώθηκε επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου στις 11.06.1989 και εγκαινιάστηκε στις 22.09.1993 επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ανέφεραν μάλιστα ότι η τελευταία φορά που επισκέφθηκε το νοσοκομείο πρωθυπουργός της χώρας ήταν πριν από 27 χρόνια, στα εγκαίνια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η επιγραφή που μνημονεύει το ρόλο που έπαιξαν οι δύο Πρωθυπουργοί για την ανέγερση του Νοσοκομείου συμβολίζει τη συνέχεια του κράτους.

“Η διαδικασία του εμβολιασμού είναι η πιο σύνθετη άσκηση που έχει οργανώσει το ελληνικό κράτος”

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Κέντρο Υγείας των Γιαννιτσών, όπου θα συστεγαστούν τρία από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα κατά του κορονοϊού. Κάθε ένα από τα τρία θα διαθέτει δύο αίθουσες εμβολιασμού και θα λειτουργεί με δύο βάρδιες.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε επίσης από τον Υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Κωνσταντίνο Χριστόγλου, στην αίθουσα όπου θα γίνεται η ανασύσταση των εμβολίων μετά την απόψυξή τους και σε δύο έτοιμες αίθουσες εμβολιασμού.

«Είναι η πιο σύνθεση άσκηση που έχει οργανώσει ποτέ το ελληνικό κράτος, η διαδικασία εμβολιασμού, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πάει μία χαρά, με τη δική σας στήριξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με επισκέπτριες υγείας που θα αναλάβουν τον εμβολιασμό των πολιτών.

Ενημερώθηκε, επίσης, για τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται για τον ασφαλή εμβολιασμό των πολιτών, αλλά και για τις υποδομές που διαθέτει το κέντρο προκειμένου τα σκευάσματα να σε κατάλληλες συνθήκες.

ΠΗΓΗ