Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την έκδοση και εκτέλεση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, λίγες ώρες αφού προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του. Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης κατηγορείται για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ενημερώθηκε για την έκδοση εντάλματος σύλληψης τηλεφωνικά και μαζί με τον δικηγόρο του Νίκο Γεωργουλέα εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ασφάλεια και συνελήφθη.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια και θα λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή του ή όχι.

Καταλυτικό ρόλο στο ντόμινο των καταιγιστικών εξελίξεων έπαιξαν οι μαρτυρίες που κατάφερε να συλλέξει η Εισαγγελία η οποία μετά από τη μήνυση της Παρασκευής ενός 25χρονου που κατήγγειλε πως βιάστηκε από τον γνωστό σκηνοθέτη, προχώρησαν σε rapid έρευνα και εξέτασαν μια σειρά από μάρτυρες ,οι οποίοι εισέφεραν στη δικαιοσύνη καθοριστικά στοιχεία για την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του γνωστού ηθοποιού. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Τι προηγήθηκε όπως μετέδωσε το dikastiko.gr 

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήλθε αυτοβούλως στις 15:45 το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δημήτρης Λιγνάδης συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Πράγματι ο ηθοποιός – σκηνοθέτης, ανέβηκε στον 10ο όροφο στα γραφεία της Ασφάλειας, του είπαν ότι δεν εκκρεμεί και δεν έχει εκδοθεί κάποιο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και μετά από ένα τέταρτο αποχώρησε.

Tι απάντησε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη 

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας με αφορμή αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα που θέλουν τον σκηνοθέτη να βρίσκεται στη ΓΑΔΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται.”

Τι έλεγε ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ωστόσο, ο ίδιος ο ηθοποιός επιβεβαίωσε σ πως μετέβη αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, πληροφορήθηκε πως δεν υπάρχει ένταλμα σε βάρος του:

“Δεν είμαι στο σπίτι μου. Δεν είμαι στη ΓΑΔΑ. Είμαι σε ένα φιλικό σπίτι. Ξέρω τι υπάρχει από το πρωί. Η παραφιλολογία φτιάχνει ένα κλίμα πιεστικό πολλές φορές και δεν μπορώ να το συντηρήσω Μέχρι πρότινος έλεγαν ότι υπάρχουν εντάλματα και δεν υπάρχει τίποτα”. Ο Δημ. Λιγνάδης όμως ενημερώθηκε λίγη ωρα αργότερα για την εκδοση εντάλματος σύλληψης τηλεφωνικά και μαζί με τον δικηγόρο του Νικ. Γεωργουλέα εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ασφάλεια και συνελήφθη.

Οι μαρτυρίες “φωτιά”

Τι είχε συμβεί: Οι δυο εισαγγελείς που συνέλεξαν το υλικό, Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος, έκριναν πως έχουν πλέον τα στοιχεία που συνιστούν την πρώτη ύλη ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος ανηλίκου. Η δίωξη σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει δυο περιπτώσεις βιασμού και συγκεκριμένα:

Τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα αυτό που φέρεται να τελέστηκε το 2010, σε βάρος (τότε) 14χρονου προσώπου, που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα του σκηνοθέτη ενώ πήγαινε στη Β Γυμνασίου.

Την καταγγελία για τον βιασμό ενός ακόμα προσώπου, το οποίο προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού για πράξη που έχει παραγραφεί. Πρόκειται για τη μήνυση του Βασίλη Κ. που όπως και στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε το δρόμο για να ερθει στο φως μια άλλη μη παραγεγραμμένη υπόθεση. Το πρόσωπο αυτό κλήθηκε από τον εισαγγελέα και φέρεται να υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη την τελευταία εξαετία. Τα αδικήματα δηλαδή δεν είναι παραγεγραμμένα.

-Σοβαρά στοιχεία φέρεται να κατέθεσε χθες και γυναίκα μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε μέχρι το 2017 στο πολύ στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη. Φέρεται να αναφέρθηκε στη δράση του σκηνοθέτη και στον τρόπο που προσέγγιζε ανήλικους

-Επίσης σοβαρά στοιχεία φέρεται να εισέφερε αργά χθές τη νύχτα νεαρός άντρας ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε πολλές απο τις καταγγελίες του 25χρονου ο οποίος χθες κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για την αποπλάνηση και το βιασμό του σε ηλικία 14 ετών, το 2010. Ο μάρτυρας κατέθεσε μετά από υπόδειξη του νεαρού, ο οποίος τον πρότεινε ως μάρτυρασ αναφέροντας ότι ήταν στην παρέα των παιδιών που ο σκηνοθέτης έκανε ανήθικες προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας επιβεβαίωσε τον καταγγελλόμενο βιασμό του 25χρονου  λέγοντας ότι είναι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Προηγουμένως υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη όταν, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις. Ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι η παρέα  έφυγε αμέσως από το σπίτι και ο ίδιος δεν ξαναπήρε ποτέ.

Παρέμβαση – ανακοίνωση του Υπουργού Δικαισύνης: Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε.

Ηχηρή παρέμβαση – δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την “υπόθεση Λιγνάδη” και τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από αυτήν.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

ΒΙΝΤΕΟ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ