“Κόκκινος συναγερμός” σήμανε στο Βερολίνο όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη της Καγκελαρίας.

 

 

Σύμφωνα με δήλωση μάρτυρα στο Reuters, ένα αυτοκίνητο φάνηκε να συντρίβεται στην πύλη του γραφείου της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.

 

 

Διαμαρτυρία για τα μέτρα περιορισμού, που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αφορούσε πιθανότατα το σημερινό περιστατικό, με ιδιωτικό αυτοκίνητο να πέφτει πάνω στην καγκελόπορτα της Καγκελαρίας, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές.

Όπως μεταδίδουν ο τηλεοπτικός σταθμός n-tv και η εφημερίδα BILD, το αυτοκίνητο, ένα VW Golf Kombi, έπεσε με χαμηλή ταχύτητα στην κεντρική είσοδο της Καγκελαρίας. Το όχημα έφερε γραμμένα συνθήματα, «Σταματήστε την πολιτική παγκοσμιοποίησης» και «Καταραμένοι δολοφόνοι παιδιών και ηλικιωμένων».

 

 

Ο οδηγός τέθηκε άμεσα υπό κράτηση από την φρουρά της Καγκελαρίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, οι οποίες ωστόσο δεν χρειάστηκε να παρέμβουν. Η γύρω περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί. Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός βρίσκεται δίπλα στο αυτοκίνητο και κάθεται σε αναπηρικό κάθισμα.

 

 

 

Η Μέρκελ είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει μια τηλεδιάσκεψη γερμανικών κρατικών πρωθυπουργών την Τετάρτη το πρωί, κατά την οποία επρόκειτο να συζητηθούν επέκταση στην καραντίνα και περαιτέρω βήματα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονoϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΠΗΓΗ