Τα κουκιά δεν βγάζουν «παραίτηση», πιθανόν ούτε υποβολή σχετικού αιτήματος. Πρόθεση αμφισβήτησης σίγουρα υπάρχει, αυστηρής κριτικής πολύ περισσότερο . Το δεδομένο, αυτή την ώρα της μάχης, στα ενδότερα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , με βάση την ανατομία του «σώματος» είναι πως ο Δημ. Βερβεσός βγαίνει πληγωμένος από την εξαιρετικά ατυχή απεικόνιση των σκηνών ενός «πάρτι» εντός του Δικηγορικού Συλλόγου εν μέσω πανδημίας και αριθμού νεκρών- μαμούθ, αλλά όχι ανίσχυρος.

Στο κρίσιμο ΔΣ του μεγαλύτερου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας, το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης , στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και τα «γεγονότα» της 20ης -11- 2020 , όταν δηλαδή έγινε το «πάρτι» γενεθλίων του προέδρου του ΔΣΑ. Το έβαλε προς συζήτηση ο ίδιος ο Δημ. Βερβεσός.

Θα το θέσει κάποιος;

Το ερώτημα είναι δεν είναι βέβαια αν θα υπάρξει απερίφραστη καταδίκη του συμβάντος (κάτι για το οποίο έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη ο Βερβεσός) αλλά κυρίως αν κάποιος θα κάνει ένα βήμα μπροστά να ζητήσει ψηφοφορία για να παραιτηθεί από τη θέση του. Θα το τολμήσει κάποιος;

Δείτε την ανθρωπογεωγραφία:

Ο Δημήτρης Βερβεσός κατήλθε στις εκλογές χωρίς συνδυασμό, μόνο ως υποψήφιος πρόεδρος αλλά είναι προφανές ότι εχει μεγάλη στήριξη ενός του 25μελούς ΔΣ.

-Ο συνδυασμός του επι της ουσίας είναι αυτός που κατέβηκε με επικεφαλής τον (νυν αντιπρόεδρο) Στάθη Αναλυτή και αριθμεί ακόμα 3 συμβούλους. Ηδη με άρθρο του στο dikastiko.gr ο κ. Αναλυτής ξεκαθάρισε πως άλλο πράγμα είναι η αυτονόητη καταδίκη κι άλλο η ανθρωποφαγία.

– Ο έτερος (και αρχαιότερος) αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, ο Θέμης Σοφός  με ένα ακόμα εκλεγμένο μέλος του ΔΣ στο συνδυασμό του, επίσης ειχε ξεκάθαρη στάση γράφοντας δημόσια πως λέει «ναι σε μια ψύχραιμη συζήτηση σε θεσμικό επίπεδο και όχι στο βόρβορο ενός λαϊκού δικαστηρίου». Η στάση του είναι περισσότερο θεσμική και η παρέμβασή του αναμένεται με ενδιαφέρον. Δεν πιθανολογείται πως θα θέσει ζήτημα παραίτησης , παρά το γεγονός ότι εκ του Κώδικα Δικηγόρων θα αναλάμβανε πρόεδρος ως αρχαιότερος αντιπρόεδρος.

– Ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Καλαντζόπουλος , που εξέλεξε επίσης πέραν του ιδίου ένα μέλος του ΔΣ, κατέστησε σαφές με άρθρο του στο dikastiko.gr πως κινείται στη γραμμή της «απερίφραστης καταδίκης αλλά όχι στα όρια της ανθρωποφαγίας για μικροπολιτικούς σκοπούς».

Οι παραπάνω με ένα μέτωπο επίσης προσώπων – συμβούλων που ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους θέσεις και τις απόψεις τους δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αμφισβητήσουν τον κ. Βερβεσό, περαν της αυτονόητης καταδίκης (π.χ. Φώτης Κωτσής και Ελευθέριος Ράντος, Μεθ. Ματαλιωτάκης, Χρ. Κακλαμάνης Χαρ. Κονδύλης , όπως και η ταμίας του Συλλόγου Μαριέττα Γούναρη)

Απέναντι

Στον αντίποδα το πρόσωπο που σήκωσε περισσότερο το θέμα και μάλιστα του έδωσε διαστάσεις με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Συλλόγου να τον φωτογραφίσει ότι διεκδικεί «συγκεκριμένες (σ.σ εκλογικές (προφανώς) επιδιώξεις», είναι ο Δημ. Αναστασόπουλος.

 
κ. Αναστασόπουλος επικεφαλής συνδυασμού που εξέλεξε 4 συμβούλους και ο αντίπαλος του Δημ. Βερβεσού στις προηγούμενες εκλογές προφανώς και θα μπορούσε να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου. Η εξ αρχής στάση του (δηλώσεις- τοποθετήσεις) αυτό δείχνει.

 
-Στο αίτημα θα μπορούσε να συμπαραταχθεί και ο Θανάσης Καμπαγιάννης που είχε κατέβει τις εκλογές με το συνδυασμό Εναλλακτική Παρέμβαση- Δικηγορική Ανατροπή.

Άγνωστο παραμένει πως θα κινηθούν ο Αντ. Αντανασιώτης που προέρχεται από το ΚΚΕ και ο Βασίλης Παπαστεργίου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση

Η απάντηση στο ερώτημα λοιπόν αν θα τεθεί θέμα παραίτησης, είναι πως δεδομένου οι ψήφοι είναι υπερ του Βερβεσού, μπορεί και να μην τεθεί και να περιοριστούν τα πράγματα σε μια σφοδρή κριτική, η οποία ούτως ή άλλως έχει τραυματίσει το προφίλ του προέδρου.

Αλλωστε σε μια ενδεχόμενη ψηφοφορία για αυτό το θέμα δεν αποκλείεται να μετατραπεί από πρόταση μορφής σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ