Στο μικροσκόπιο του βασιλικού ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες εννέα ρωσικά πλοία. Και όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος της Ρωσίας αυξάνει τη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στα βρετανικά ύδατα. Τα ρωσικά πλοία μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ένα επιφανειακό υποβρύχιο, ένα αντιτορπιλικό και ένα περιπολικό εντοπίστηκαν στο βρετανικό ραντάρ, την Κελτική θάλασσα και τη δυτική ακτή της Σκωτίας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail οι συγκεκριμένες κινήσεις από τη ρωσική πλευρά θα επιδεινώσουν τις σχέσεις Μόσχας – Λονδίνου καθώς τα τελευταία χρόνια μακραίνει ο κατάλογος ρωσικών σκαφών που εντοπίζονται στα βρετανικά ύδατα. Μάλιστα τον Σεπτέμβριο ο γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η Ρωσία διακινδύνευε έναν νέο «Ψυχρό Πόλεμο».

Ο Λόρδος του Πρώτου Θαλάσσιου Ναύαρχου Tony Radakin μιλώντας για τις τελευταίες ρωσικές επισκέψεις στα βρετανικά ύδατα τόνισε ότι «γι ‘αυτό το Βασιλικό Ναυτικό βρίσκεται στη θάλασσα καθημερινά, προστατεύοντας το Ηνωμένο Βασίλειο και τα συμφέροντά μας». «Παρά τις πιέσεις του κορονοϊού είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», τόνισε. «Παρά την αύξηση της ρωσικής δραστηριότητας, τόσο στην επιφάνεια όσο και στο νερό, είμαστε πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούμε», επεσήμανε ακόμη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ