Τα πράγματα στην περίπτωση των δικαστικών διαδικασιών είναι μετρημένα κουκιά: Όλα αποδεικνύονται με έγγραφα. Αν μάλιστα προκύπτει λάθος στα έγγραφα , προκύπτει και ακυρότητα της διαδικασίας.

Άρα τα πράγματα είναι απλά, στην απάντηση του ερωτήματος «ποιος καθυστερεί τις διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής»;  

Το ερώτημα μέχρι προχθές νομίζαμε πως είχε απαντηθεί, αφού οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι γνωστό πως γενικώς κινούνται αργά, και εν μέσω πανδημίας ράθυμα!

Όμως μια ανακοίνωση του Αντιπροέδρου του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημ. Παπαδημούλη, άλλαξε την απάντηση:  Όπως ενημέρωσε , ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  Ντ. Σασόλι, του είπε : «Συμφωνώ με την ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και με σεβασμό στο ισχύον νομικό πλαίσιο. Οι καθυστερήσεις οφείλονται στην καθυστερημένη λήψη από το Ευρωκοινοβούλιο του αιτήματος από τις ελληνικές αρχές – Το αίτημα συνοδεύτηκε με μια δικογραφία 2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά!»

23 Οκτωβρίου

Και η ευθύνη μετατέθηκε αμέσως και αποδόθηκε «στην καθυστερημένη αποστολή» από την Ελληνική Κυβέρνηση. Και προφανώς από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Μόνο που τα έγγραφα είναι ξεκάθαρα. Και οι ημερομηνίες: Η  αποστολή του αιτήματος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έγινε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου μια ημέρα μετά την οριστική έκδοση της απόφασης.

Το email εστάλη και παραλήφθηκε από το γραφείο του κ. Σασόλι στις 7 το βράδυ , όπως και από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα λίγη ώρα αργότερα. Δηλαδή πριν από 3,5 μήνες.  Εστάλησαν επίσης (πράγματι) περίπου 2.000 σελίδες στα ελληνικά, όπως γίνεται πάντα, άλλωστε η ελληνική είναι γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης , τα οποία μεταφράζονται, όσα χρειάζονται, στις Βρυξέλλες.

Ποιος φταίει  

Αρα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Τι φταίει; Η Ευρωπαϊκή βραδύτητα. Μόλις χθες  μια Γαλλίδα ευρωβουλευτής, ανέλαβε να εισηγηθεί στην επιτροπή.

Χρονικός ορίζοντας; 2-3 μήνες ακόμα.

Μέχρι τότε ο Λαγός θα απολαμβάνει προνόμια και ελευθερία, και με ανάρτησή του επιτίθεται κατά πάντων και λέει «Όλοι σας και μόνος μου!»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ