Στη δημοσιότητα δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, προπαραμονή Χριστουγέννων της χρονιάς που όλη η ανθρωπότητα θα θυμάται για πάντα.

Ο σχεδιασμός με την ονομασία «Ελευθερία»έχει στόχο να διασφαλίσει γρήγορα την ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της απειλητικής λοίμωξης και θα έχει οφέλη ατομικά και συλλογικά.

 

Οι βασικές αρχές του επιχειρησιακού σχεδίου εμβολιασμών είναι η υγειονομική ασφάλεια, η ηθική και η ακεραιότητα, η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση, ο συντονισμός και η συνεργασία και τέλος η εγρήγορση, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα.

 

 

Σύμφωνα με το σχέδιο στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, οι διαμένοντες και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι διαμένοντες, ασθενείς και το προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης και το προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης.

Στην δεύτερη φάση θα εμβολιαστούν τα άτομα 70 ετών και άνω (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων).

Θα υπάρξει επίσης περαιτέρω προτεραιοποίηση:

  • ‘Ατομα ηλικίας 85 ετών και άνω,
  • άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω,
  • άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω,
  • άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, ασθενείς με νοσήματα που συνιστούν πολύ υψηλό κίνδυνο για νόσηση με covid-19 ανεξαρτήτως ηλικίας,
  • προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες του κράτους,
  • άτομα 60 έως 69 ετών (ανεξαρτήτως ιστορικού νοσημάτων),
  • ασθενείς 18 έως 59 ετών με νοσήματα που συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση με covid-19.

 

 

Στην τρίτη φάση θα εμβολιαστούν άτομα 18 ετών και άνω χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

 

 

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού

Οι πολίτες θα μπορούν με εύκολο τρόπο να ελέγξουν σε ποια ομάδα προτεραιότητας ανήκουν είτε διαδικτυακά στη διεύθυνση emvolio.gov.gr είτε με SMS στο 13034. Εντός του Ιανουαρίου, με τον ίδιο τρόπο ή εναλλακτικά με επισκέψεις σε ΚΕΠ και φαρμακεία, οι πολίτες θα μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό. Θα λαμβάνουν ένα μοναδικό QR code ανάλογα με τον τρόπο που κλείστηκε το ραντεβού, ενώ ταυτόχρονα θα προγραμματίζεται και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Θα λαμβάνουν, επίσης, mail και SMS υπενθύμισης τρεις μέρες πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού και οδηγίες προετοιμασίας. Για τον εμβολιασμό, με την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν το QR code και ταυτότητα ή διαβατήριο για την ταυτοποίησή τους. Θα συμπληρώνουν, επίσης, ειδικό ερωτηματολόγιο για ν’ αξιολογείται η κλινική εικόνα τους από τους ιατρούς πριν εμβολιαστούν.

 

Δείτε ΕΔΩ πλήρες εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού: sxedioemvoliasmon

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.grΠΗΓΗ