Για τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη της αγοράς, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

«Η πολιτεία καλύπτει με μια δέσμη μέτρων όλη την αγορά», τόνισε αναφερόμενος στην δήλωση των «παγωμένων» επιταγών έως τις 22 Φεβρουαρίου και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των εργαζομένων, να μην κλείσει καμία επιχείρηση.

Αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ιδιοκτητών ακινήτων με το 80% του ποσού του ενοικίου ως αφορολόγητη αποζημίωση, λέγοντας ότι σχεδόν δεν θα υποστούν απώλειες. Είναι ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας και θέλουμε να τους στηρίξουμε, είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, διαβεβαίωσε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα παραμείνει συνδεδεμένη με την προστασία των θέσεων απασχόλησης.

Για την επιδότηση έως 5.000 ευρώ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τόνισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα και επανέλαβε ότι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα συνεχιστεί γιατί είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Για τις μετακινήσεις και τις νέες βεβαιώσεις για τους εργαζόμενους τόνισε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος ωστόσο όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να προμηθευτούν τα νέα έγγραφα που απαιτούνται.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ