Ένα μοντέλο από την Υεμένη απήχθη από αντάρτικη ομάδα την ώρα που πήγαινε σε ένα γύρισμα επειδή «παραβίασε τον ισλαμικό ενδυματολογικό κώδικα».

Οι αντάρτες Houthi υποστηρίζονται από το Ιράν και αρνούνται να δουν τις γυναίκες χωρίς χιτζάμπ.

Η 20χρονη Entesar Al-Hammadi, μοντέλο και ηθοποιός, απήχθη μαζί με δύο συναδέλφους της από δρόμο της πρωτεύουσας Σαναά επειδή εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό φακό χωρίς τη χιτζάμπ.

Οι αντάρτες σκοπεύουν να την περάσουν από δίκη-παρωδία για την κακή επιρροή που θεωρούν πως είναι για τις γυναίκες της χώρας.

Οι Houthi ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης και στις 20 Φεβρουαρίου προχώρησαν στην παραδειγματική απαγωγή, ένα μόνο από μια μακρά σειρά συντριπτικών πληγμάτων που έχουν επιφέρει οι αντάρτες κατά της ελευθερίας στις περιοχές όπου ελέγχουν.

Ο «δικαστής» των Houthi θα περάσει από δίκη το μοντέλο την Κυριακή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Khaled Mohammed Al-Kamal, ο οποίος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η πελάτισσά του συνελήφθη παράνομα. «Η Entesar συνελήφθη χωρίς ένταλμα», δήλωσε στο Arab News.

Η Entesar και οι συνάδελφοί της ήταν καθ’ οδόν για ένα γύρισμα μιας τηλεοπτικής σειράς όταν το όχημά τους έπεσε σε μπλόκο των ανταρτών, οι οποίοι απήγαγαν τις τρεις γυναίκες και τις μετέφεραν σε μυστική τοποθεσία.

Ο υπουργός Πληροφοριών της Υεμένης, Moammar Al-Eryani, έγραψε στο Twitter: «Πρέπει να σταματήσουν τον εκβιασμό των γυναικών και να απελευθερώσουν όλες τις εξαφανισμένες γυναίκες από τις μυστικές φυλακές τους χωρίς όρους».

Η Entesar είχε δηλώσει στην τηλεόραση της χώρας ότι ονειρεύεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να ξεφύγει από τους υπερσυντηρητικούς όρους.

Ο εμφύλιος πόλεμος της Υεμένης ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται ως σήμερα…



ΠΗΓΗ