Νέο επεισόδιο στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρίγκιπα Χάρι και τη βρετανική βασιλική οικογένεια, την οποία εκείνος κατηγορεί για «απόλυτη σιωπή» και «αμέλεια» την περίοδο που η σύζυγός του Μέγκαν σκεφτόταν την αυτοκτονία. Τα πυρά του στρέφονται και κατά του πατέρα του, τον οποίο κατηγορεί για το γεγονός ότι υπέφερε όταν ήταν παιδί.

Στην αποκαλυπτική εξομολόγηση στο πλαίσιο των ντοκιμαντέρ της AppleTV+ για την ψυχική υγεία, ο δούκας του Σάσεξ δηλώνει πως ο ίδιος και η Μέγκαν αισθάνθηκαν εγκαταλελειμμένοι από τους συγγενείς του και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος λόγος που έφυγαν για να ζήσουν στην Καλιφόρνια.

«Σίγουρα τώρα δεν θα εκφοβιστώ για να παραμείνω σιωπηλός. Νόμιζα ότι η οικογένειά μου θα βοηθήσει, αλλά κάθε έκκληση, προειδοποίηση αντιμετωπίστηκε με απόλυτη σιωπή, απόλυτη αμέλεια. Περάσαμε τέσσερα χρόνια προσπαθώντας να το κάνουμε να λειτουργήσει. Κάναμε τα πάντα για να μείνουμε εκεί και να συνεχίσουμε τον ρόλο και τη δουλειά. Αλλά η Μέγκαν πάλευε.

Αυτό το συναίσθημα να είσαι εγκλωβισμένος μέσα στην οικογένεια, όπου δεν υπάρχει η επιλογή να φύγεις. Όταν πήρα την απόφαση μου είπαν: δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Η Μέγκαν θα έδινε τέλος στη ζωή της. Δεν έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο».

«Η μητέρα μου κυνηγήθηκε μέχρι τον θάνατό της ενώ ήταν σε σχέση με κάποιον που δεν ήταν λευκός. Και τώρα δείτε τι έχει συμβεί. Και όλα έχουν να κάνουν με τους ίδιους ανθρώπους, το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο, την ίδια βιομηχανία. Δεν θα σταματήσουν μέχρι να πεθάνει», σημειώνει χωρίς να αναφέρει ποιοι είναι αυτοί. Πιστεύεται πως πιθανότατα αναφέρεται στα ΜΜΕ, όπως σημειώνει η Daily Mail.

Η επίθεση στον πρίγκιπα Κάρολο

Ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε για άλλη μια φορά επικριτικά στον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο, επιμένοντας ότι έπρεπε να απομακρυνθεί από την πρώτη γραμμή της βασιλικής ζωής για να «σπάσει τον κύκλο».

«Ο πατέρας μου συνήθισε να μου λέει όταν ήμουν νεότερος, συνήθισε να λέει και σε εμένα και στον Ουίλιαμ: “Λοιπόν, έτσι ήταν για εμένα, έτσι θα είναι και για εσένα”. Αυτό δεν βγάζει νόημα. Επειδή εσύ υπέφερες, αυτό δεν σημαίνει ότι και τα παιδιά σου πρέπει να υποφέρουν. Στην πραγματικότητα, το ακριβώς αντίθετο. Αν υπέφερες, κάνε τα πάντα για να βεβαιωθείς ότι οποιαδήποτε αρνητική εμπειρία είχες, θα κάνεις τα σωστά πράγματα για τα παιδιά σου», σημείωσε.

«Δεν έχει να κάνει αυτό με το σπάσιμο του κύκλου; Δεν έχει να κάνει με το να εξασφαλίσεις ότι η ιστορία δεν θα επαναληφθεί;» διερωτήθηκε, ενώ επέμεινε πως δεν μετανιώνει την απόφασή του να ζήσει στο Λος Άντζελες.



ΠΗΓΗ