Μια απόφοιτη πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια ισχυρίζεται ότι έλαβε μια σειρά από ανατριχιαστικά μηνύματα στο Facebook από τον άνθρωπο που κατηγορεί ότι τη βίασε, ωθώντας τη να ξεκινήσει εκ νέου τη νομική μάχη για δικαιοσύνη 8 χρόνια μετά τις πρώτες περιπέτειες.

Η 26χρονη Shannon Keeler λέει πως ήταν πέρυσι όταν ανακάλυψε κάτι αδιάβαστα μηνύματα στο κοινωνικό μέσο: «Λοιπόν, σε βίασα», της έγραψε ο 28χρονος φερόμενος ως βιαστής της, «δεν θα το ξανακάνω ποτέ σε κανέναν … Θέλω να ακούσω τη φωνή σου».

Το μήνυμα την έφερε πίσω σε εκείνη τη μοιραία νύχτα του Δεκεμβρίου 2013, όταν ο λίγο μεγαλύτερος συμφοιτητής της την είδε σε ένα πάρτι, την ακολούθησε ως τον κοιτώνα της και τρύπωσε κατόπιν στο δωμάτιό της.

Λέει μάλιστα πως σε εκείνο το πάρτι η φίλη της, Katayoun Amir-Aslani, της είχε ζητήσει να τη βοηθήσει να γλιτώσει από το φορτικό φλερτ του ίδιου νεαρού.

«Γνώρισα αυτόν τον τύπο. Και αρχίσαμε να χορεύουμε και να φιλιόμαστε», αποκαλύπτει η Amir-Aslani, «όταν όμως έπιασε το στήθος μου και τον καβάλο μου και μου είπε ότι ήθελε να με πάει κάπου, πανικοβλήθηκα και του είπα πως έπρεπε να πάω στην τουαλέτα. Αργότερα εκείνη τη νύχτα, ο νεαρός ρίχτηκε στην Keeler».

«Δεν έπαιρνε τα μηνύματα, γινόταν τρομακτικός». Η Keeler έφυγε από το πάρτι με έναν φίλο της, για προστασία, τον οποίο προθυμοποιήθηκε μάλιστα να πληρώσει ο φερόμενος ως βιαστής για να τους αφήσει μόνους.

Όταν άκουσε το «όχι», εξαφανίστηκε, για να εμφανιστεί αργότερα στο δωμάτιο της κοπέλας, όταν εκείνη είχε ξαπλώσει. Της χτύπησε την πόρτα και «την άνοιξα και έστειλα μήνυμα στους φίλους μου ότι αυτός είναι εδώ και χρειάζομαι βοήθεια. Και με βίασε. Όταν το έκανε, άρχισε να κλαίει», λέει η ίδια.

Την επομένη, η Keeler κατήγγειλε τον βιασμό και έδωσε κατάθεση στην αστυνομία. Μία εβδομάδα ωστόσο αργότερα, τόσο εκείνη όσο και η μητέρα της λένε πως συνειδητοποίησαν πως κανείς δεν θα τους βοηθούσε.

«Η εντύπωση ήταν πως υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά στο πανεπιστήμιο, οπότε πώς θέλετε να τα ερευνήσουμε όλα;», λέει η μητέρα Monica Keeler.

Ο νεαρός εγκατέλειψε τη σχολή του, αρνούμενος τις κατηγορίες και δίνοντας έτσι τέλος στην έρευνα του πανεπιστημίου. Η ίδια δεν το άφησε έτσι και πέρασε τους επόμενους 18 μήνες προσπαθώντας να βρει δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελέας της κομητείας, Scott Wagner, της είπε όμως ότι ήταν δύσκολο να αποδειχτεί τι ακριβώς συνέβη σε εκείνο το δωμάτιο.

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο εισαγγελέας αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη στον νεαρό.



ΠΗΓΗ