Σοκαρισμένη είναι η κοινότητα της Νέας Υόρκης καθώς και εκείνη των Ελλήνων ομογενών από τη δολοφονία του αστυνομικού Αναστάσιου Τσάκου τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης σε αυτοκινητόδρομο του Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη.

Ο 43χρονος αστυνομικός πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος ήταν γεννημένος στην Ελλάδα ρύθμιζε την κυκλοφορία στον πολυσύχναστο δρόμο και παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο εκτός ελέγχου το οποίο οδηγούσε μεθυσμένη οδηγός με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Οδηγός ήταν μια 32χρονη από το Χέμπστεντ η οποία βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και η άδειά της είχε αφαιρεθεί. Συνελήφθη λίγο αργότερα από την Αστυνομία και αντιμετωπίζει περισσότερες από 10 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων κακουργηματικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail λίγες ώρες προτού παρασύρει με το όχημά της και σκοτώσει τον αστυνομικό έπινε σφηνάκια σε live streaming στο Facebook και έλεγε «να πάει να γ@@θεί η αστυνομία». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 32χρονη γυναίκα που προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση για τον τραγικό θάνατο του ομογενή αστυνομικού, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, φέρεται να καυχιόταν ότι «δεν πήγαινε πουθενά χωρίς να έχει πάνω της μαχαίρι».

Λίγες ώρες προτού χτυπήσει με το όχημά της τον 43χρονο αστυνομικό του NYPD, ενώ εκείνος ρύθμιζε την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Λονγκ Αϊλαντ Εξπρεσγουέι (Long Island Expressway – LIE), η Μποβάις πόσταρε στη σελίδα της στο Facebook ένα livestream διάρκειας 1 ώρας και 51 λεπτών, όπου μιλούσε για την πρόσφατη δίκη και καταδίκη) του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης η 32χρονη εμφανίζεται να ατμίζει και να πίνει αλκοόλ.

Μιλώντας επικριτικά για την αστυνομία, η Μποβάις είπε μεταξύ άλλων ότι οι αστυνομικοί που μπαίνουν στο Σώμα «είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο θανάτου όπως συμβαίνει στον στρατό» και ότι «είναι μέρος της δουλειάς» να προσπαθήσουν κάποιοι να τους σκοτώσουν. Ισχυρίστηκε επίσης ότι, αν ποτέ βρισκόταν σε μία κατάσταση όπου η αστυνομία θα απειλούσε τη ζωή της, θα φρόντιζε να μην ήταν το μοναδικό θύμα. «Όπως λένε οι NWA (συγκρότημα hip hop) για την αστυνομία, αν είναι να με σκοτώσεις, τουλάχιστον θα πάρω κάποιον μαζί μου. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Αν είναι να πεθάνω, κάποιος θα με συνοδέψει».



ΠΗΓΗ